Op vakantie naar Kreta
Malia

Malia

Ook wel bekend als:

Malia, het Chersonissos van de Britten. Hiermee is al heel veel gezegd over de kustplaats Malia. Het dorpje ligt op een kleine 35 kilometer van Heraklion en grenst aan het kleinere en rustigere Stalis. Malia wordt elke zomer weer overspoeld door duizenden Britse jongeren, die komen voor hun jaarlijkse dosis zon, zee, strand en vooral uitgaan. Het dorp telt dan ook tientallen bars, discotheken, restaurants en tavernes. Tevens heeft Malia een grote hoeveelheid aan toeristen winkeltjes, auto- en fietsverhuurbedrijven en (mini-)supermarktjes. Ook zijn er diverse pinautomaten, een apotheek en een eerstehulppost en zelfs een heus winkelcentrum te vinden.

Maar de vele toeristen komen natuurlijk niet alleen voor het uitgaansleven naar Malia. Het langs zandstrand van Malia is ook een grote trekpleister. Op dit, van alle gemakken voorziene, strand kan je, behalve heerlijk bijkomen van een zware avond in de plaatselijke Barstreet, ook tal van watersporten beoefenen. Je kunt bijvoorbeeld een bananenboot ritje maken of het strand van Malia eens van bovenaf bekijken tijdens een parasailing ritje.

Wil je, naast het uitgaan, wat meer van Kreta en zijn geschiedenis zien is Malia een goede plaats om te beginnen. Malia is namelijk de plaats waar een van de meest belangrijke archeologische vondsten van Kreta is gedaan. Op drie kilometer van het centrum van Malia is een van de grootste Minoische steden van het oude Kreta opgegraven. Bezoek als je hierheen gaat eerst even het informatiecentrum en wandel dan op je gemak rond over de indrukwekkende archeologische vindplaats.

Ook is het wellicht interessant om eens een bezoekje te brengen aan Matala. In dit voormalige hippie dorpje worden mooie gecombineerd met een super gezellig centrum vol met heerlijke restaurantjes. Een aanrader voor de liefhebbers van strand en gezelligheid!

Ben je het zand en de zee nou even zat, maar wil je wel afkoeling in het water? Bezoek dan een van de grote waterparken in de buurt. Op een kleine 10 kilometer afstand van Malia vindt je bijvoorbeeld Aqua Splash waterpark. Dit waterpark met zijn vele glij- (tot wel 100 meter lang) en wildwaterbanen zal je geen moment doen vervelen!

Kort gezegd: Kom naar Malia als je wilt genieten van zon, zee, strand en vooral uitgaan! Kom je voor de cultuur en rust van Kreta, bezoek dan alleen de archeologische vindplaats maar blijf weg uit het drukke centrum.

 

Google Maps
Vakantie naar Malia Kreta
Foto's malia
Malia, Kreta, GriekenlandStrand van Malia, Kreta, Griekenland
Aanbiedingen
Bezienswaardigheden in de buurt (Straal 25 Km)
Plaats uw reactie of ervaring!