In het zuidoosten van Kreta, tussen de plaatsen Agia Fotia en Mavros Kolimbos, ligt het zeer kleine badplaatsje Achlia. Heel veel te doen is er niet maar voor diegene die van rust houden is het een fijne uitvalsbasis voor verkenning van dit deel van Kreta. Er is een tweetal, eenvoudige maar goede, verblijven waar u kunt overnachten. Verder vindt u in en nabij Agia Fotia een aantal tavernes en mini-supermarktjes.

Achlia staat vooral bekend om zijn rustige en mooie strand. Op het strand van Achlia zijn parasols en ligbedjes te huur en ook vindt u er een aantal tavernes. Heeft u even geen zin in het strand dan is er meer dan genoeg te doen in de directe omgeving. Vooral voor wandelaars is het een zeer aantrekkelijk met een aantal fraaie kloven om te ontdekken. Een van deze kloofwandelingen, door de met pijnbomen begroeide kloof van Achlia, begint net ten westen van het bergdorpje Schinokapsala en loopt tot op het strand van Achlia. In de winter loopt hier een rivier met een aantal watervallen maar zomers is deze kloof vrij eenvoudig te lopen.

Ook een bezoekje aan Pefki en omgeving is aan te raden en daarnaast kunt u ook een bezoekje brengen aan het fraaie klooster Moni Kapsa. Wilt u net even wat meer drukte om u heen dan kan u ’s avonds een bezoekje brengen aan het gezellige Ierapetra. Vanuit Ierapetra kunt u ook een boottochtje ondernemen naar Chrissi, een zeer mooi eilandje in de Libische zee.