Home » Autoverhuur
Autoverhuur Kreta
autohuur Griekenland

Autoverhuur Kreta

CORONA regels op Kreta (in de auto)

In de  taxi mogen 3 personen (+ chauffeur). In busjes tot 9 personen: 4 personen (+ chauffeur). In busjes van 9 tot 12 personen: 60% van de capaciteit. Mondkapjes verplicht.

Voor huurauto's geldt dat er naast de bestuurder 3 personen zijn toegestaan. De beperkingen gelden niet voor gezinnen met kinderen. Huurauto's worden gedesinfecteerd tussen het gebruik door verschillende klanten.

Auto huren via Kreta Griekenland.nl en Sunny Cars

Wilt u op eigen gelegenheid Kreta gaan verkennen is een huurauto zoals gezegd het ideale vervoersmiddel! Kreta Griekenland.nl werkt voor het verhuren van auto’s samen met Sunny Cars. Sunny Cars is een zeer betrouwbare partij in autohuur en zorgt er al jaren voor dat vele reizigers een veilige en bovenal goedkope auto kunnen huren. Ze hebben op Kreta voor u een aantal verhuurders geselecteerd. Deze aanbieders zijn gevestigd op diverse locaties op Kreta zoals Agia MarinaAgios NikolaosChersonissosChania (diverse locaties), Rethymnon, Milatos en Heraklion (diverse locaties). Tevens bieden zij de mogelijkheid om vanaf de luchthavens van Heraklion en Chania een auto te huren, dus feitelijk heeft u in alle plaatsen op Kreta de mogelijkheid om over een huurauto te beschikken. Groot voordeel van huren via Kreta Griekenland en Sunny Cars is ook dat u bij alle auto’s die u huurt geen rekening hoeft te houden met allerhande onverwachte kosten. Alle verzekeringen, belastingen en andere toeslagen zijn namelijk volledig inclusief! U gaat dus altijd optimaal verzekerd en zonder zorgen de weg op! Het is dan ook niet voor niets dat er elk uur vele auto's worden gehuurd bij Sunny Cars. Bent u de volgende? Kijk dan HIER.

Voordelen van boeken bij Sunny Cars:

1)  Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur, die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veilig gesteld. Kortom de geboekte autohuur wordt in dat geval door de SGR aan u vergoed. Wel zo prettig toch?

2)  Ter plekke afkopen van het eigen risico is niet nodig. In geval van schade betaalt Sunny Cars het eigen risico bedrag aan je terug. Ook eventuele schade aan glas, banden, de bodem en/of het dak van de huurauto wordt door Sunny Cars vergoed. 

3) Vanuit Nederland of België makkelijk te boeken zonder risico's op malafide autoverhuur bedrijven.

Meer informatie over het rijden op Kreta

Kreta is, zoals vele plaatsen in Griekenland, uitstekend geschikt om zelf met een huurauto op pad te gaan. Door de relatief kleine afstanden kunt u met een huurauto een behoorlijk stuk van het eiland verkennen. De wegen op Kreta zijn relatief veilig en meestal goed onderhouden. In de (grotere) steden is het wegennet veelal goed bijgehouden maar in de bergen wil het nog wel eens voorkomen dat de weg opeens grote gaten vertoond, of in extreme gevallen, voor een deel is weggeslagen. Tevens wil het nog wel eens gebeuren dat er geiten op de weg lopen en die willen niet altijd aan de kant! Zorg dan ook voor dat u erg alert bent in de bergen en dat u niet te hard rijdt. Let op, probeer wel met het verkeer mee te rijden want anders kan het gebeuren dat men u op de vreemdste manieren inhaalt.

Groot voordeel van rijden op Kreta is echter dat er niet heel veel verkeer is. Op sommige plaatsen, vooral in de bergen, zal u vrijwel niemand tegen komen. Wanneer u dan wel iemand tegen komt dan wil het nog wel eens gebeuren dat deze persoon hevig met zijn lampen seinend nadert, hiermee wil de bestuurder aangeven dat hij of zij u wilt inhalen. Geef in dit geval de ruimte en ga bijvoorbeeld even over de vluchtstrook rijden. Hou er ook rekening mee dat de Kretenzer bestuurders een hekel lijken te hebben aan het aangeven van de richting bij het afslaan! Sommige bestuurders hebben namelijk de neiging om “plotseling” ergens links of rechts af te slaan.

Op plaatsen waar het wel wat drukker is, zoals in de meeste grotere badplaatsen, is het vooral oppassen voor voetgangers, brommers en fietsers. Vooral later in de avond is het verstandig om deze plaatsen met de auto te mijden omdat de verkeersveiligheid er door het overmatig gebruik van alcohol niet beter op wordt.

Als u overigens zelf denk na het nuttige van een aantal drankjes nog wel de weg op te kunnen dan maakt u grote kans door de politie te worden gecontroleerd. De Kretenzer politie controleert namelijk vaak en streng op alcohol in het verkeer en de grens is slechts 0.5mg! Een eventuele bekeuring dient u te betalen op het belastingkantoor van het district waar de overtreding wordt begaan.

Een heel belangrijk verschil met het verkeer in Nederland zijn de regels bij rotondes. Op Kreta heeft namelijk niet degene op de rotonde voorrang maar degene die de rotonde nadert! Tot slot is het belangrijk om te weten dat u in de dorpscentra beter niet langs de weg kan parkeren omdat de regels hiervan vrij onduidelijk zijn. De kans dat u dit verkeerd doet is vrij groot en een boete heeft u dan ook snel te pakken. De meeste plaatsen hebben echter grote parkeerplaatsen en in sommige gevallen parkeergarages waar u zonder problemen kan parkeren.

Let wel goed op met uw autoverzekering (dit geldt ook voor de auto's die u huurt via Sunnycars!)! Op bepaalde onverharde stukken van Kreta, bijvoorbeeld de onverharde autoroute naar Balos, bent u NOOIT verzekerd. De verzekering dekt dit simpelweg niet. Daarnaast krijg je daar (op de route naar Balos) geen hulp als je met pech komt te staan. Iets om goed rekening meer te houden dus anders staat u voor onverwachte en ongewenste kosten. 

Autoroutes

Milatos Bali Vv
PDF – 259.0 KB 429 downloads
Akrotiri
PDF – 2.0 MB 399 downloads
Chania Eloufonesi
PDF – 2.1 MB 444 downloads
Rethymnon
PDF – 1.2 MB 463 downloads
Lassithi
PDF – 2.7 MB 463 downloads
Agios Nikolaos Ierapetra
PDF – 2.4 MB 485 downloads
autohuur Griekenland