Home » Chania » Bezienswaardigheden in Chania » Chrissoskalitssa
Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays

Moni Chrissoskalitissa - Het klooster met de gouden traptrede.

Waar vindt u Moni Chrissoskalitissa?

Moni Chrissoskalitissa vindt u in het zuidwesten van Kreta langs de weg van Palieochara naar Plokamiana. De weg langs de kust is al een bezienswaardigheid op zich, waarschijnlijk zal u geregeld stoppen om foto’s te nemen van de fraaie vergezichten. Aangekomen bij het klooster zal u ook zeker even de tijd moeten nemen om een foto te maken van het uitzicht over het klooster. Er worden geen georganiseerde trips aangeboden naar het klooster maar met een huurauto rijdt u er vanaf uw vakantiebestemming vrij eenvoudig naar toe. Verblijft u in het oosten van Kreta dan is het waarschijnlijk te ver rijden al zal u kunnen overwegen om een aantal dagen in het westen te verblijven.

Wat is er te zien bij Moni Chrissoskalitissa?

Moni Chrissoskalitissa valt vooral op door de fraaie witte gebouwen met de typisch Griekse blauwe daken. Dit, gecombineerd met de ligging op een overhangende rots en het uitzicht over zee, maken Moni Chrissoskalitissa tot een fraaie plek om te bezoeken. Het kloostercomplex was ooit zeer groot maar helaas is een groot aantal gebouwen tijdens de Duitse bezetting van Kreta opgeblazen door de bezetters.

Over het klooster gaan, net als bij vele andere bezienswaardigheden op Kreta, vele mythes de ronden. De mooiste vinden wij van KretaGriekenland.nl het verhaal over de Gouden Traptrede. Een van de negentig traptreden die naar het klooster toe lopen zou van puur goud moeten zijn. Echter deze worden alleen gezien door diegene die geheel zonder zonden zijn. Durft U de uitdaging aan?

Vervelende verrassing: Eigen risico waarmee je niet durft te rijden
NOVASOL Vakantiehuizen in Griekenland