Home » Chania » Chorafakia

Chorafakia

Chorafakia ligt op het schiereiland Akrotiri op korte afstand van zowel Chania als het vliegveld van Chania. Dit kleine maar gezellige dorpje is zeer geschikt voor diegene die van zon, zee en strand willen genieten maar de drukte willen ontwijken. Chorafakia is echter wel van alle gemakken voorzien. Je vindt er naast diverse gezellige tavernes, restaurants en cafétjes, een aantal minisupermarktjes, bakkertjes en toeristen winkeltjes.

Chorafakia is vooral voor strand liefhebbers een geschikte plaats om te bezoeken. Op nog geen 5 minuten rijden vind je een drietal mooie en tevens veilige stranden. De bekendste van deze drie is het strand bij Kalathas. Dit zandstrand, met helder en ondiep water, is van alle gemakken voorzien. Je vindt er ligbedden en parasols, diverse watersportmogelijkheden en een aantal gezellige tavernes. Leuk is ook dat er een klein eilandje recht tegenover het strandje ligt waar je zonder enige moeite heen kunt zwemmen. Een aantal kilometer verder rijden vindt je nog een mooi strand, het strand van Stavros. Langs dit strand vind je een aantal gezellige tavernes waar je heerlijk kunt eten met uitzicht op de mooie rustige baai.

Bezienswaardigheden bij Chorafakia

Ook als je naast het genieten op het strand nog iets van Kreta wilt gaan zien ben je in Chorafakia op de juiste plaats. Naast een dagje naar het gezellige en heel mooie Chania, met smalle straatjes en vele mooie oude Venetiaanse gebouwen, is er nog veel meer te zien op het Akrotiri schiereiland. 

Je kunt er een tweetal zeer fraaie kloosters bezoeken; het Gouvernetou en het Agia Triada. Wanneer U deze kloosters op een dag wilt bezoeken dan is het verstandig om vroeg te starten en te beginnen met het Gouvernetou klooster. Dit klooster sluit namelijk om 12 uur zijn deuren voor publiek. Vanaf het Gouvernetou klooster kan je een wandeling maken naar het verlaten Katholiko klooster. Pittig maar absoluut de moeite waard! Onderweg naar dit fraaie in de rotswand gebouwde klooster kom je langs de Panagia Arkoudiotissa ( de grot van de beer). In deze grot vind je een stalagmieten formatie in de vorm van een beer. 

Na het bezoek aan het Gouvernetou- en Katholikoklooster kan je een bezoek brengen aan het Agia Triada klooster. Wanneer je aan komt rijden en parkeert op de ruime parkeerplaats valt je oog meteen op de mooie trap met daarachter de torens van de op de binnenplaats gebouwde kerk. Dit zeer goed onderhouden klooster is dagelijks geopend tot 14 uur.