Home » Chania » Georgioupolis

Georgioupolis

Op 25 kilometer van Chania en 35 kilometer van Rethymnon ligt het populaire Georgioupolis. Georgioupolis is bekend om zijn lange zandstand, pittoreske haventje, gezellige centrale plein en oude eucalyptusbomen. Sinds 1990 is het ontdekt door de grote stroom met west Europese toeristen. Het heeft echter nog niets van zijn oude charme verloren.

Met zijn kleine straatjes en centrale plein vol tavernas en barretjes is het centrum uitermate geschikt om lekker te genieten van de Griekse sfeer. Wandelend langs de vele winkeltjes zal het U aan niets ontbreken, overal wordt U “gelokt” door het heerlijke eten en drinken dat op de bekende advertentieborden wordt aangeprezen.

Door het dorpje loopt een riviertje, dat uitmond in zee. Deze rivier vormt vlak voor het dorp een zoet water meer waar de natuurliefhebber zijn ogen uit zal kijken. Het meer en zijn directe omgeving is een aantal jaren geleden uitgeroepen tot natuurreservaat en het bied nu een grote verscheidenheid aan vogels. Het is dan ook een aanrader voor de vogelaars onder U. Tevens vindt u hier veel schildpaden en kleine zoogdieren. Vanuit Georgioupolis kan u met een kano of waterfiets de rivier op om in alle rust van de natuur te genieten.

Bezienswaardigheden bij Georgioupolis

Georgioupolis is ook uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor de verkenning van westelijk Kreta. Zo vindt U in de nabije omgeving een Minoische graftombe uit de 14e eeuw voor Christus, kan u wandelen door de oeroude eikenbossen en kan u hiervandaan makkelijk het gezellige Chania en Rethymnon bezoeken. Ook is het een aanrader om een dagje door te brengen op het schiereiland Akrotori. Akrotori heeft vele mooie stranden en herbergt ook een aantal zeer fraaie kerken en kloosters.

Bent U niet zo ondernemend en gaat U liever even lekker ontspannen op het strand dan is Georgioupolis ook voor U uitermate geschikt. Vanuit de haven, met zijn fraaie blauw witte vuurtoren, strekken de stranden zich naar beide kanten honderden meters uit.

Vanaf het strand kan u diverse watersportactiviteiten ondernemen, zoals snorkelen in het azuurblauwe water, waterfietsen, parasailen, windsurfen en ook kan u hier uitstekend vissen. In het geval dat u tijdens het zonnebaden trek of dorst krijgen zijn er langs het hele strand volop restaurantjes te vinden.

Ook in de avonduren is er genoeg te beleven in Georgioupolis. Tot in de late uurtjes zal U genieten op een van de vele terrasjes van de barretjes en restaurants.

Tip van KretaGriekenland: Hotel Pilot Beach Resort