Footscapes of Crete is een kleinschalige vakantie accommodatie met 3 comfortabele ruime bungalows en 1 GlampingPod
Laat je verrassen op Footscapes of Crete. Je logeert midden in de natuur. Weg van de drukte en weg van de hectiek.
Om er te komen rijd je via een prachtige route een heuvel op. Op de top ligt Footscapes met een fantastisch uitzicht rondom. Het is een ruim perceel met veel landschap architectonische verrassingen. Je kunt als gast vrij gebruik maken van de grote tuin.

Bij elke bungalow zijn twee terrassen, één aan de voor- en één aan de achterkant. Hierdoor heb je uitzicht op zee én op de bergen, de Psyloritis en de Lefka Ori. Door de 2 terrassen kun je de hele dag genieten van de zon.
De bungalows zijn licht en ruim (40 m2). Ze zijn sfeervol modern Grieks ingericht. De woonkamers hebben een zit- en een eethoek. De open keukens zijn toegerust met ruim aanwezige benodigdheden en accessoires.
Er is airconditioning, maar ook een open haard en centrale verwarming voor de koudere dagen. De badkamers zijn voorzien van voldoende kastruimte, een wastafel, toilet, en een douchecabine met een krachtige straal. Er is voldoende warm water, ook als de zon niet schijnt.
De slaapgedeeltes zijn ingericht met een kastenwand en bedden met kwaliteitsmatrassen.
Voor de bungalows is een prachtige eco-zwembad met zonnedek. Vanuit het zwembad heb je een onverstoord uitzicht op de omgeving. Je kunt bij helder weer wel 80 km ver kijken over het berglandschap.

Omgeving van Footscapes of crete

Footscapes of Crete is gelegen nabij het dorpje Kástellos, dicht bij Armeni aan de doorgaande route tussen Rethymnon (12 km) in het noorden met Spili verder naar het zuiden.
“Footscapes of Crete” ligt op loopafstand van het dorpje Kástellos. Kástellos heeft een Taverna, waar je prima kunt eten. Hier ervaar je de Kretenzer gastvrijheid. Waar je onder het genot van de nodige wijn en raki, zult genieten van de traditionele Kretenzer keuken. De kans is groot dat eigenaar Vasillis bij je aanschuift om een raki met je te drinken, onderwijl dat hij met je de wereldproblemen bespreekt. Na het drinken van de nodige alcohol lijken deze al een stuk minder…
In het naburig dorp Armeni zijn diverse restaurants, supermarkten, de bakker en allerlei voorzieningen die aan de dagelijkse behoeften voldoen. Ook vind je er een interessante Minoische begraafplaats.
Footscapes of Crete heeft een centrale ligging op het eiland.
Het maakt het mogelijk om een groot deel van het eiland te bezoeken zonder dat je uren onderweg bent. De stranden in zowel het noorden als het zuiden zijn binnen 25 minuten bereikbaar.