Home » Heraklion » Achlada

Het zeer kleine en rustige dorpje (+/- 100 inwoners) Achlada, aan de noordkust van Kreta, is een oase van rust in de bergen nabij Aghia Pelagia. De plaatselijke bevolking houdt zich bezig met het bewerken van het land, gaat eten en naar bed om de volgende dag weer op het land verder te werken. Achlada biedt dan ook vooral rust, rust en nog eens rust. In het dorp zijn de belangrijkste bezienswaardigheden, de plaatselijke kerk, de oude waterput en vooral het adembenemende uitzicht. In de omgeving kan u uitstekend mountain biken en wandelen. Let u tijdens het wandelen eens op de vele verschillende kruiden, planten en bloemen die in de omgeving groeien.

Wilt u een dagje naar het strand dan kan u met een huurauto naar een van de vele stranden die de omgeving van Achlada rijk is. Op een kleine 7 kilometer afstand vindt u bijvoorbeeld al de mooie stranden van Aghia Pelagia, iets verder op ligt het gezellige Agia Marina.

Sinds enkele jaren is er een ecologisch hotel te vinden in Achlada, dit hotel, het enige in zijn soort op Kreta, biedt een sfeervolle ambiance en heeft ruim voldoende faciliteiten zoals een zwembad, open haard (in elke villa) en gratis internet. Tevens kunt u hier (op aanvraag) elke avond genieten van een uitstekende Griekse catering. Leuk is het ook om eens een dagje uw eigen olijfolie, wijn of raki te maken.