Home » Heraklion » Kokkinos Pirgos
autohuur Griekenland

Kokkinos Pirgos

Kokkinos Pirgos is een klein strandresort in het centrale zuidelijke deel van Kreta. Het is gelegen tussen de meer gekende dorpjes van Agia Galini en Matala en op slechts een kilometer afstand van de stad Timbaki en op 65 kilometer van Heraklion.

Het dorpje behoort tot Timbaki waar ook alle faciliteiten zijn; zoals een grote supermarkt, diverse  banken, dokter, school, etc.  In het dorp van Kokkinos Pirgos zijn verscheidene studio's en appartementen te huur en er is ook een hotel. Het dorpje strekt zich uit aan een lang zandstrand. Op de strandpromenade vindt je zeven restaurants. Voor elk wat wils : van visrestaurant tot pizzeria. Er zijn ook enkele cafetaria en er is een bar die voor wat meer ambiance zorgt.  Een goed gevulde mini markt ligt op de hoofdbaan van Kokkinos Pirgos en is dagelijks open tot zeker 21h. De locale bus stopt in dorp en verzorgt de dagelijkse verbinding met Timbaki.  De locale bevolking werkt voornamelijk in de landbouw, waardoor Kokkinos Pirgos een locatie ver weg van het massatoerisme is. 

De kleine haven van het dorp verdeelt het strand in twee delen. Het westelijke deel ontvouwt zich tot Agia Galini. Dit deel is ruig met rotsen en kiezels. Je kan via de kust tot Agia Galini lopen. Het duurt een kleine twee uur om het volgende dorp te bereiken.  Er zijn wel enkele moeilijker begaanbare stukken waardoor je misschien een stukje door het water moet (kniehoogte) om verder te kunnen.  Op dit deel van het strand zul je zeker nudisten tegen komen die liggen te zonnebaden.

Het oostelijke deel ontvouwt zich tot Kommos en heet Kataliki. Aan de strandweg zijn verschillende cafés, tavernes en restaurants. Dit deel van het strand is georganiseerd met parasols en ligbedden, die meestal gratis ter beschikking worden gesteld aan hun klanten. Dicht bij de rotsen kan je veilig de zee in, het wordt maar zeer langzaam diep en er zijn geen keien in zee. Een aanrader voor kinderen!

Aan het einde van de strandpromenade vind je het grote moeras van Kataliki. In het voorjaar kan je hier de lokale fauna bewonderen.

De kleine haven draagt ​​bij aan de fijne vakantiesfeer van het dorp.  Hier heeft men echt vakantie tussen de Grieken.

Verblijftip:

Coral Sea

De elegante studio's  van Coral Sea zijn een goed alternatief voor de gewone hotelaccommodaties .  Ze zijn gelegen aan de kust, op 30 meter van het zandstrand  met uitzicht op zee en strand.

Het pension heeft 3 verschillende units te huur. Twee appartementen op de gelijkvloers en een studio op het eerste verdiep. Elke appartement heeft zijn eigen privé ingang. Er is parkeergelegenheid op het terrein voor alle gasten. Uiteraard is er een wifi-verbinding in het hele gebouw.

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays