Home » Heraklion » Magarikari
Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays

Magarikari is een klein traditioneel bergdorp in het zuiden van Kreta. Het is gelegen in het zuiden van Heraklion en meer specifiek in de zuidwestelijke Psiloritis, met een panoramisch uitzicht op de vlakte van Kato Mesara, de gelijknamige baai en Asterousia. De belangrijkste bezigheid van de bewoners is de olijventeelt, maar de bewoners houden ook zich bezig met de productie en afzet van groenten en wijn. Magarikari is ook het geboortedorp van kapitein Petrakogiorgis, die een belangrijke rol had in het verzet tijdens WO II (meer info: https://en.wikipedia.org/wiki/Georgios_Petrakis )

In het dorp is een kleine minimarkt waar je bijna alles vinden, 3 cafés, een klein basketbalveld, een traditionele fontein vergezeld van een oude maar weelderige plataan, een café en een speeltuin waar kinderen kunnen voetballen en fietsen, een plein met het standbeeld van kapitein Petrakogiorgis, de Koule van Grammeni, de kerk van Panagia Kera, Timios Stavros en Agia Paraskevi met hun spectaculaire uitzicht op de Libische Zee.

Slenterend door het dorp ziet u de weinige bewoners koffiedrinken in de ochtenden en als de avond valt, bier of wijn vergezeld van mezze. Het gevoel van terugkeer na een heerlijke dag aan zee of de bergen en de ontspanning en rust die volgt met het uitzicht op de Libische Zee, met heerlijke mezze, goed gezelschap en wijn onder een hemel vol miljoenen sterren is ongelooflijk. Het verjongt je en laadt je batterijen op totdat je weer terugkomt om jezelf weer te vinden.

Magarikari ligt op slechts 10 tot 30 minuten rijden van:

  1. De mooiste stranden van zuidelijk Heraklion zoals: Kommos, Matala, Red Beach, Afrathias, Kalamaki, Kokkinos Pirgos, Agia Galini, Paximadi, Kalamaki etc.
  2. Historische bezienswaardigheden zoals: Het Paleis van Phaistos, archeologische aanblik van Romeins in Gortyna, Agia Triada, Komos, Ancient Matala en Museum of Cretan Ethnology in Voroi, De grot van Kamares, ook wel Kamaraiko genoemd.
  3. Bergattracties zoals: Het bos van Rouvas, de bergen van Ida, beter bekend als Psiloritis, Zaros en Votomos, de kerk van Panagia Kera en Timios Stauros, Kretenzer Zeus park.
  4. Kosmopolitische plaatsen zoals: Matala, Kalamaki, Kamilari, Agia Galini, Mires, Tympaki etc.

En op slechts 40 tot 90 minuten van:

  1. Prachtige stranden zoals: Agios Pavlos, Melissa Cape Sandhills in de buurt van Agios Pavlos, Triopetra  en Small Triopetra (of  Koumado),Plakias, Strand van Preveli, ook bekend als Lake Preveli  of  Phoenix, Lentas, Dytikos, Kaloi Limenes, Agiopharago e.c.t.
  2. Historische bezienswaardigheden zoals: Het Paleis van Knossos, Phaistos en Gortys.

"Grammenis Fortress"

Vlakbij Magarikari ,aan het einde van een onverharde weg tussen de dorpen Magarikari en Grigoria, vind je het fort van Grammeni . De onverharde weg begint bij  monument ter nagedachtenis van de verzetsheld Kapitein Georgios Petrakis. In 2009 werd ten nagedachtenis aan hem een groot standbeeld geplaatst. Het fort werd in de 19e eeuw gebouwd door de Turken . De plek werd door de turken gekozen vanwege de natuurlijke barrières. In 1944 werd dit fort tijdelijk de thuisbasis van de bewoners van Magarikari nadat de Duitsers hun dorp verwoestten. 

Magarikari «Kerk van het Heilige Kruis»

De kerk van het Heilige kruis vlakbij Makarikari herdenkt naast het Feest van de Hemelvaart het feest van het Heilige Kruis op 14 september.

Om er te komen moet je een uur en dertig minuten lopen maar het pad, de schone lucht, het uitzicht, de prachtige bomen en bloemen, de geluiden van de vogels, de geur van de planten en bomen zal de inspanning die je moet doen ruimschoots terugbetalen.  

Μagarikari «Folk Museum»

Het volksmuseum in Magarikari is een in feite een kleine tentoonstelling met traditionele items uit het dagelijkse leven in het dorp. Deze items werden verzameld door de familie Xiroudaki.