Home » Lassithi » Bezienswaardigheden Lassithi » Kalami - Verlaten dorp

Kalami

Het verlaten dorp Kalami ligt op 80 kilometer van Heraklion, in de buurt van het dorp Vianos. De geur van verlatenheid en melancholie overheerst in het dorp dat decennia geleden nog vol leven was. In de jaren '70 werd het bewoond door 600 mensen. Nu rest vrijwel alleen een zeer fotogeniek geheel aan verlaten woningen met, als enige in zeer goede staat, een kerk.

Kalami is gebouwd in een prachtig landschap naast bergen, rivieren en dichte vegetatie, waardoor je je afvraagt ​​waarom ze het hebben verlaten. Vele verhalen doen dan ook hierover de ronde maar de waarheid….

Tegenwoordig wordt Kalami ondanks de 8 oudere inwoners (wij zagen er maar 4) beschouwd als een spookdorp, omdat de inwoners door de jaren heen op zoek zijn gegaan naar iets beters in het zuiden van Kreta.

De belangrijkste bezigheden van de inwoners waren de teelt van granen, olijfbomen, wijngaarden, enz. De locatie van het dorp, enigszins verscholen, is niet helemaal toevallig, want het is door de eerste bewoners gekozen om de piraten, die in de tijd van stichting van het dorp nog actief waren langs de kust van Kreta, te vermijden.

Photocredits header: Fred Kok

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars