Home » Lassithi » Bezienswaardigheden Lassithi » Vasiliki - Archeologische vindplaats

Vasiliki, een vroeg-Minoische nederzetting.

Waar vindt u Vasiliki?

Vasiliki is het makkelijkst te bereiken wanneer u verblijft in buurt van Agios Nikolaos aan de noordoost kust van Kreta. Vanuit Agios Nikolaos neemt u de doorgaande weg, die langs de gehele kust strook van het noorden van Kreta, loopt in de richting van Sitia. Op deze weg neemt u net na het dorpje Pachia Ammos de afslag in de richting van Ierapetra. Op deze weg, die doorloopt tot aan de zuidkust van Kreta, neemt u de afslag naar Vasiliki, dit is al de eerste grotere afslag aan uw rechterhand. Op deze weg vindt u al op tweehonderd meter na de afslag de opgravingen van Vasiliki. Deze bezienswaardigheid wordt niet aangeboden door de reisorganisaties maar is met een huurauto heel eenvoudig te bereiken.

Wat is er te zien bij Vasiliki?

Vasiliki is een vrij kleine opgraving, zeker in vergelijking met de bekendere sites als Knossos, Gortys of Malia, maar is voor de liefhebber zeker de moeite waard. Het is een opgraving van een nederzetting uit het vroeg-Minoische tijdperk. U vindt hier de restanten van een dorp met daarin een aantal buitenverblijven van de hogere laag van de Minoische samenleving. De nederzetting is een aantal keren verwoest, twee keer daarvan door brand, maar is gedurende een aantal honderden jaren bewoond gebleven.

Openingstijden en entreegelden van Vasiliki.

Een bezoekje aan Vasiliki kost u enkel wat tijd en brandstof want er wordt geen entree gevraagd. Vasiliki is zoals elke bezienswaardigheid op Kreta op de maandagen gesloten voor publiek maar is verder gedurende de gehele zomerperiode geopend van 10.00 tot 17.00. Gezien de grote van deze bezienswaardigheid is het verstandig een bezoek aan Vasiliki in te plannen op een dag waarop u nog andere bezienswaardigheden wilt gaan bezoeken. Langer als een uur zal u namelijk niet nodig hebben om de site te bekijken. Maar zoals al eerder gezegd voor de echte liefhebbers is het een leuk extraatje tijdens een rondrit of bezoek aan een van de vele andere bezienswaardigheden op Kreta.