Home » Lassithi » Chrissi Island

Vanuit Ierapetra (en vanuit Makrigialos) kan je met de boot naar Chrissi Island.  Chrissi, is een eiland van 7 km lang met een maximale breedte van 2 km en ligt 8 zeemijlen ten zuiden Ierapetra. Vanaf het moment dat je als bezoeker naar het eiland Chrissi komt, word je biologeert door het exotische natuurlijke landschap dat gedomineerd wordt door ceder, het gouden zand en het lichte aquamarijnwater. De natuurlijke beelden en het ritme van de natuur geven de bezoeker onmiddellijk een nieuw gevoel van bevrijding.

Een wandeling in het bos, zwemmen in kristalhelder water gecombineerd met de zachte geur van ceder en verse zuurstof, maken je vakantie-ervaring compleet en bieden je een ​​diep en onvergetelijk ontspanningsgevoel. Dit is de reden waarom het eiland Chrissi elke zomer meer en meer bezoekers uit de hele wereld verwelkomt.

Het eiland heeft een kleine bar aan de noordkant van het eiland, een kleine taverne aan de zuidkant, een orthodoxe kerk van St. Nicholas, een vuurtoren aan de noordwestkant en een huis aan de noordoostkant. Er zijn tot nu toe drie erkende permanente bewoners op het eiland.

Het eiland heeft een groot aantal schelpen, voornamelijk in het noorden, dat een van de onderscheidende kenmerken van het eiland is.

Zes maanden per jaar - van half mei tot eind oktober zijn er dagelijks roosters met kleine boten die dagelijks vertrekken van de havens van Ierapetra en Makrigialos naar het eiland. Na een uurtje rondreizen naderen de schepen de zuidkant van het eiland, die meestal rustiger is. De uitgang bevindt zich in het "Vougiou-oog" waar zich een kleine pier, receptie en de taverne bevinden.

Chrissi-eiland wordt beschermd door Natura 2000 Networking Program, als een "gebied van intense natuurlijke schoonheid", en is ook aangewezen als een toevluchtsoord voor dieren in het wild. Het eiland herbergt het grootste natuurlijk gevormde Libanese cederbos in Europa. De meerderheid van de bomen heeft een gemiddelde leeftijd van 200 jaar en een gemiddelde hoogte van maximaal 7 meter, sommige bomen zijn maximaal 300 jaar oud en 10 meter hoog. De dichtheid is ongeveer 28 bomen per hectare. Het contact met een dergelijke natuurlijke en unieke omgeving, creëert een milieubewustzijn, maar vereist ook respect voor zijn natuurlijke functies.