Home » Lassithi » Gra Ligia

Gra Ligia is een badplaats op slechts 5 km ten westen van Ierapetra. Het ligt aan de uitgang van een vruchtbare vallei, die vol staat met kassen met groenten. Er zijn zoveel kassen, dat de lokale bevolking Gra Ligia de 'Silicon Valley of Greece' noemt. 2 km ten noorden van het dorp ligt de dam van Bramiana, die water levert aan alle gewassen van Ierapetra en zich tot een van de belangrijkste wetlands op Kreta heeft ontwikkeld.

Naast de landbouw raken mensen ook betrokken bij het toerisme. Gra Ligia heeft een rustige ontwikkeling doorgemaakt en is een van de nieuwste toeristen plekken op Kreta. Deze ontwikkeling is met name tot stand gekomen door het prachtige lange strand met grof zand dat zich uitstrekt voor het dorp, en zich uitstrekt van Ierapetra tot het gebied van Stomio. Het strand heeft kalm water. Het is ook goed georganiseerd, want er zijn parasols en douches, maar niet op grote schaal. Er zijn ook veel tamarisk-bomen in de buurt. Je zult vooral de lokale bevolking zien zwemmen en vissen met hun boten, die in de plaatselijke haven zijn aangemeerd.

Soms worden er op het strand toernooien georganiseerd zoals strandvoetbal. Als je geluk hebt, kun je deelnemen aan de herleefde gewoonte van "xentomatiasmata", oftewel tomatenoorlog, die in de vroege zomer wordt georganiseerd. Gra Ligia is echt een perfecte keuze voor een ontspannen en ontspannen vakantie.  ‘s Avonds kun je genieten van je drankje in de lokale bars of breng een bezoek aan Ierapetra.