Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays
Vakantie Kreta

Als je vanuit Rethymno de regionale kustweg volgt, is er net voor de brug over de Prassanostroom, die de grens vormt tussen de dorpen Missiria en Platanias, een weg zuidwaarts met richtingaanwijzer Giannoudi 2.

Deze weg loopt onder de snelweg door en komt na 2 km uit op een driesprong. De rechterafslag gaat naar het dorp Giannoudi en links zie je het kleine oude stenen bruggetje over de stroom. Hier dien je verder de middelste weg rechtdoor te volgen, die gedurende 2 km verder langs de oever van de stroom loopt en halfweg overgaat in een goed berijdbare dirtroad. Aan het geasfalteerde stuk zijn nog enkele bedrijven zoals een oude houtskoolstokerij en het depot van het gasflessenbedrijf Zoumboulakis.

Uiteindelijk bereik je een open plek aan een met een poort afgesloten tunnel. Hier kan je de auto achterlaten en via de droge bedding van de stroom de Prassano kloof in lopen. De tunnel gaat door de bergketen en komt in het Amaridal uit.

Het eerste deel van de kloof is vrij breed en flink bezaaid met keien zodat vlot vorderen geen sinecure is.

Na 3 km is er wat klauterwerk vereist omdat de keien geleidelijk aan in grootte toenemen, meer dan een meter hoog, maar toch is er steeds wel een doorgang vindbaar. Er is ook geen pad aanduiding in de kloof, maar je blijft op de bedding van de Prassano lopen.

Wat verder wordt de kloof smaller, tot een viertal meter breed, en de wanden hoger. Hier zijn in de hoogte vrijwel altijd vale gieren te spotten.

Na 4 km is het moeilijkste traject achter de rug en wordt de bedding weer breder en vlotter beloopbaar.

Toch zijn er nog enkele mooie steile wanden waar je vlak langs loopt en is er meer begroeiing.

Na 7,5 km kan je de kloof verlaten waar een betonnen brug over de stroom is gelegd en de bedding met grondwerkers breed en egaal werd gemaakt.

De Prassano loopt dan verder richting Potamon dam, maar als je daar de bedding verlaat kom je aan bij de asfaltweg die van de Potamon dam naar het dorp Prasses loopt en uiteindelijk in Rethymno uitkomt.