Home » Rethymnon » Panormos

Op ongeveer 18 kilometer vanaf Rethymnon ligt het kleine en gezellige plaatsje Panormos. Panormos is een heerlijk authentiek vissersdorpje waar de kleine haven een prominente plek inneemt. Vanaf een van de vele tavernas en cafeetjes heeft u een schitterend uitzicht over deze haven en de mooie baai. Panormos is uitermate geschikt voor mensen met kinderen. De stranden (er zijn er maar liefst drie bij Panormos) lopen namelijk zeer gelijkelijk af en zijn daarom zeer geschikt voor kleine kinderen. Een ander plus punt is het feit dat er zeer weinig verkeer door de straten van Panormos komt omdat er geen doorgaand verkeer is in het dorp.

Op de stranden van Panormos, een zandstrand en twee kiezelstranden, kan u liggend op een van de vele ligbedden (te huur voor ongeveer 5 euro per dag), lekker bijkomen van de drukte van het Nederlandse leven. Ook kunt u hier natuurlijk diverse watersportactiviteiten ondernemen zoals snorkelen of zwemmen. Vanuit de haven bestaat verder nog de mogelijkheid om een bootje te huren en te gaan vissen.

Panormos heeft geen discotheek maar biedt door zijn rustieke cafeetjes, tavernas en restaurants wel uitgebreid de gelegenheid om van een heerlijke Griekse avond te genieten. Verder telt het dorp diverse kleine winkeltjes waarlangs u uren lang kan slenteren op zoek naar dat ene speciale souvenirtje voor het thuisfront. Ook vindt u in het dorp diverse minisupermarkten, een bakkerij, een postkantoor, een apotheek en dokter en voor diegene die eens zelf het eten willen bereiden, een slagerij.

Voor excursiemogelijkheden bent u helemaal op de juiste plaats in Panormos. U kunt vanuit hier kan u lange wandelingen maken door de omgeving en als u een auto huurt (zie ook onze autoverhuurpagina) kan u hiervandaan makkelijk naar de kloosters van Arkadi en Preveli. Ook kunt u met de auto een bezoekje brengen aan het gezellige Rethymnon. Tevens kunt u nog een bezoekje brengen aan het dorpje Margarites (bekend om zijn handgemaakte aardewerk) of de opgravingen bij Elefterna. Natuurlijk kunt u via de meeste reisorganisaties ook nog diverse andere excursies boeken, zoals een wandeling door de beroemde Samariakloof of een boottocht naar Santorini (aanrader).

Alles bij elkaar maakt Panormos tot een heerlijk vakantiebestemming voor diegene die willen genieten van de Griekse zon, de rust en natuurlijk het heerlijke Griekse eten.