Home » Vakantiehuizen » Archondiko Vori

Archondiko in Vori

Het huis Archondiko is een gerenoveerd  traditioneel Kretenzisch huis dat in het centrum van Vori is gelegen.

De houten buitendeur geeft toegang op de binnenkoer van het huis.  Direct links heeft men de hoofdresidentie die volledig op het gelijkvloers is gelegen. De living is zeer ruim met typisch Kretenzische zithoek. De blikvanger van het huis is de 400 jaar oude open haard.  Een massief houten tafel met bijpassende stoelen verbindt de zithoek met de keuken.   Alle keukengerei is aanwezig. De keuken is uitgerust met oven, frigo, diepvries en er is zelfs een vaatwasmachine.  De ruime slaapkamer heeft een dubbel bed. Ook hier is airco voorzien.  De kleine badkamer heeft douche en toilet. 

Via de buitentrap kom je op de eerste verdieping. Dit stuk van het huis kan als aparte unit gebruikt worden. Het is een studio met slaapgelegenheid in het loft en badkamer met douche en toilet. De bank in de zithoek kan omgetoverd worden naar twee persoonsbank, zodat er in totaal 4 personen kunnen slapen.  Er is ook beperkt kookgelegenheid en koelkast voorzien in de studio.

Op het grote balkon staat een marmeren tafel met marmeren bank. De barbecue zorgt voor de culinaire noot . Het is de ideale plek om 's avonds te ontspannen al genietend van een glas smaakvolle lokale  wijn.  Men heeft van hieruit een prachtig zicht op het dorpsplein en in de verte op het Ida gebergte.

De auto kan je op de openbare parking  stationeren op enkele meters van het huis.  Je kan ook de binnenplaats als parking gebruiken.

De woning is gunstig gelegen in het centrum van het dorp. Het dorp heeft een bakker, slager, minimarkten, restaurant en coffeeshops, allen op loopafstand.  De openbare bus stopt op 50 meter van het huis.

De charme van het dorp Vori ligt in het traditionele karakter, de kleine dorpshuizen, eeuwenoud, gekleurd met heldere geraniums en bougainville. Een wandeling door de steegjes brengt je naar andere tijden.

MHTE 1039K92003206501

Voor meer info en boeken, vul onderstaand formulier in:

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.