Home » Vliegtickets

Vliegticket boeken naar Kreta

Kreta telt een drietal vliegvelden, Nikos Kazantzakis (Heraklion), Ioannis Daskalogiannis (Chania) en het kleine vliegveld van Sitia. De meeste vluchten gaan naar Heraklion met als goede tweede de luchthaven van Chania. Naar Sitia gaan nog niet heel veel vluchten vanuit Nederland en België. Het is dan ook vrij lastig om vliegtickets te vinden naar Sitia. In het hoogseizoen gaan er vanuit vele vliegvelden in Nederland en België chartervluchten naar zowel Heraklion als Chania. De prijzen voor vliegtickets op deze bestemmingen variëren enorm. Vliegt u vroeg dan is het bijvoorbeeld vaak duurder dan wanneer u laat aankomt op Kreta. Ook kan het veel schelen als u kiest voor een vliegticket vanuit Duitsland (bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf).

Vliegennaar banner
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Heraklion, Nikos Kazantzakis Airport 

                                                              

Veruit het grootste, en daarmee ook het vliegveld waar de meeste toeristen uit Nederland en België aankomen, is het vliegveld van Heraklion. Dit vliegveld, Nikos Kazantzakis, is één van de drie grootste internationale luchthavens in Griekenland. Ruim vijf miljoen passagiers komen en gaan ieder jaar via dit vliegveld op Kreta. Het luchthaven gebouw is wat aan de kleine kant en dit kan in het hoogseizoen leiden tot chaotische taferelen. Mocht u de tijd willen doden met het nemen van foto’s dan kan u in grote problemen komen. Het vliegveld wordt namelijk ook gebruikt door de Griekse luchtmacht en daarom is het nemen van foto’s strikt verboden. Wel is er overal op het vliegveld gratis Wi-Fi dus u kunt, wachtend op de vlucht terug naar Nederland of België, altijd nog de tijd doden met het controleren van het laatste nieuws van het thuisfront.

De afstand naar het centrum van Heraklion is slechts 10 minuten. Als u een taxi neemt, betaalt u ongeveer 15 euro (inclusief bagage). U kunt ook de bus nemen, die u voor een paar euro naar het centrum van de stad brengt. Deze bussen, lijnen 1 en 78, rijden in het hoogseizoen meerder keren per uur.

De meeste van U zullen echter of worden opgehaald door de reisorganisatie of met een huurauto naar uw accommodatie op Kreta vertrekken. Let er wel op dat als u eerst in Heraklion wilt overnachten, bijvoorbeeld omdat uw vlucht laat aankomt, het heel lastig is om uw huurauto in het drukke centrum van Heraklion te parkeren.

Chania, Ioannis Daskalogiannis Airport

 

Ioannis Daskalogiannis Airport is een stuk rustiger als Heraklion maar verwerkt toch nog steeds ruim anderhalf miljoen passagiers per jaar. Net als het vliegveld van Heraklion is het vliegveld van Chania ook in gebruik als militair vliegveld, ook hier is het nemen van foto’s streng verboden. Vanuit Chania bent U binnen ruim twintig minuten in het centrum van Chania. Hier zult u iets minder parkeerproblemen hebben al is het echter aan te raden om, wanneer u de keuze hebt, niet met u auto het centrum in te gaan. Voor een ongeveer 20 euro kan u met de taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Chania. Ook kunt u met de bus, met KTEL, naar en vanaf het centrum van Chania naar het vliegveld. De kosten hiervoor bedragen een ruime 2 euro, houd u er wel rekening mee dat de bus maar 6 keer per dag rijdt!