Amazonas Park is in 2011 geopend en ligt dicht bij het stadje Neapolis. Grote toeristische resorts zoals Chersonissos, Malia en Agios Nikolaos liggen op minder dan 30 km afstand. De plaats is erg mooi, schoon en vol met bomen en bloemen waardoor je denkt dat je in een bos bent. Het park is een paradijs voor papegaaien, klein en groot, van over de hele wereld.

Er zijn dieren die in beslag waren genomen door douanebeambten voor de illegale invoer van dieren. Ook zijn er vogels waarvan de eigenaren om economische redenen of leeftijd niet voor hen konden blijven zorgen. De drie oprichters van het Amazones park zijn: Fabienne (voormalig verkoopmanager in Luxemburg), Patrick (verslaggever in een bekende Luxemburgse krant) en Patricio (een Portugese journalist in een bekende Luxemburgse krant).

De dierentuin richt zich op dieren uit Zuid-Amerika, met name papegaaien en apen. Er zijn ook enkele huisdieren zoals ezels en geiten. Waarschijnlijk de grootste attractie in het Amazonas Park is een zeer grote omheining met geiten, maar ook het voeren van de maki’s en apen.

Houd er rekening mee dat de dierentuin geen financiële steun ontvangt van de Griekse overheid of de gemeente Neapolis. Het dierenpark werd gefinancierd en gebouwd met veel liefde en toewijding door individuen.

Hoe bereik je Amazonas Park?

Voor uw auto: neem de afslag Neapolis naar de snelweg Heraklion – Chersonissos – Malia – Agios Nikolaos. Rij langs Neapolis en volg de andere weg omhoog naar Kourounes (een klein dorp), na ongeveer 3 km kom je bij de dierentuin. De borden tijdens de reis helpen je daarbij. Helaas is er momenteel geen openbaar vervoer in de buurt van Amazonas Park. Je kunt de bus nemen naar Neapoli vanuit Heraklion of Agios Nikolaos. De laatste 4 km kun je een taxi nemen of lopen. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 – 18.00 uur. Er is parkeergelegenheid tegenover en er is een kaartje voor uw toegang tot het park.

Bron: All over Greece