Welkom op een onvergetelijke reis naar een tijd toen vakantie nog authentiek en ontspannend was. Geniet van de rust in ons traditioneel Grieks stenen huis Kavousi cottages ‘H Petra’ dat in 2023 volledig is gerenoveerd met de hulp van uitsluitend Kretenzer ambachtslieden. Er is gebruik gemaakt van lokale traditionele materialen; met respect voor de traditionele bouwstijl, maar zonder in te leveren op comfort. Zelfs onze meubels zijn handgemaakt door een lokaal familiebedrijf, dat al generaties lang houten meubels maakt.

Onze cottages (naast Petra is er ook O Stavlos) staan tegenover elkaar aan het einde van het straatje. Ze vormen een pleintje dat door de inwoners van Kavousi liefkozend ‘to petrino tygani – de stenen koekenpan’ wordt genoemd.

Kavousi Cottages – H Petra

De studio ‘H Petra’  is ongeveer 24 m2 groot en heeft naast een terrasje aan de voorkant ook een heerlijk dakterras met een pergola waar je aan de ene kant de zee bij Tholos ziet liggen en aan de andere kant het Thripti gebergte.

Je komt de studio binnen in het woon- en slaapvertrek, met inverter airco om het zomers te koelen of op frissere dagen juist te verwarmen. Aan de achterkant vind je de keuken. De traditionele haard is bewaard gebleven en biedt nu plaats aan het elektrische kooktoestel. Naast de keuken is ook de zeer ruime badkamer met regendouche en handgemaakte natuurstenen wastafel.

Over Kouvasi

Kavousi is een traditioneel Grieks dorp. Omdat hier niet veel toeristen komen, verblijf je tussen de dorpsbewoners en is het dorpje het hele jaar door levendig. De restaurantjes die je langs de hoofdweg en aan het dorpsplein vindt, zijn het hele jaar door geopend. Dat geldt uiteraard ook voor de bakker en de supermarkt, die je op loopafstand van het appartement vindt.

Kavousi is een perfecte uitvalsbasis om het oostelijke deel van Kreta te verkennen. Agios Nikólaos, Mochlos, Sitia, Zákros, Ierápetra… Het is allemaal gemakkelijk te bereiken.  Houd je het liever wat dichterbij huis? In de directe omgeving kun je verschillende archeologische sites bezoeken, een deel van de E4-route wandelen, een van de oudste olijfbomen van Kreta gaan bewonderen, of bijvoorbeeld een dagje genieten aan het mooie zandstrand van Tholos, op nog geen 2 kilometer afstand.  Kortom; voor ieder wat wils op dit – volgens ons – mooiste stukje Kreta.