SpitimasKreta Mithi/Mirtos

Je vindt Spitimaskreta op een voormalige olijfboomgaard. Op het terrein staan in totaal 4 huizen. Door de bouw en inrichting van het terrein heeft Spitimaskreta veel privacy. Vanaf de terrassen is het uitzicht fantastisch, je bevind je tussen prachtige bergen en je hebt een geweldig uitzicht op de Libische zee.

Overdag kan je roofvogels zien rondvliegen in de vallei, zoekend naar hun prooi. Sommige vogels hebben een spanwijdte van wel 1,50 meter! Bijzonder.

’s-Avonds kan je vanuit een ligstoel genieten van talloze sterren (hoe langer je kijkt, hoe meer je er ziet!) en luisteren naar het `geluid` van de stilte. Hooguit onderbroken door wat krekels die altijd het hoogste woord willen hebben.

Het zwembad is exclusief voor Spitimaskreta en biedt een adembenemend uitzicht op de zee en de bergen.

Als je van wandelen houdt, is dit de perfecte plek. Er zijn routes uitgezet en je kan in Mirtos een boekje met wandelingen aanschaffen voor een redelijke prijs.

Mithi en Mirtos

Het typisch Griekse dorpje  Mithi ligt ca. 500 meter afstand. Hier vindt u enkele kafenions waar je de locals treft en voor een schappelijk prijsje een lekker hapje kunt eten. 

Net voorbij Mithi ligt de Sarakina kloof. Minstens zo mooi als de Samariakloof maar minder bekend. Daarom ook nog niet overspoeld door toeristen, zoals dat geldt voor de hele omgeving van Mithi en Mirtos. Maar, genoeg vertier als je daar naar op zoek bent. In Mirtos is regelmatig live muziek op en in de omgeving van de boulevard, dus als je wat reuring zoekt, is dit op slechts 7 autominuten te vinden.

Kenmerkend voor Spitimaskreta en haar directe omgeving zijn de prachtige sterrenhemel, omdat het er nog écht donker is. Daarnaast is de stilte heerlijk. Echt een geweldige plek om te genieten en tot rust te komen.

De huurprijzen voor 2024

Laagseizoen: januari-maart en november-december: € 625.00 per week. Middenseizoen: april-juni en september-oktober: € 1075,00 per week. Hoogseizoen: juli en augustus: € 1325,00 per week.

Geen vaste wisseldag, aankomstdag bespreekbaar. Minimum verblijf in het laag- en middenseizoen 4 dagen, in het hoogseizoen 7 dagen.

De huurprijs is inclusief gebruik van handdoeken, badlakens, bedlinnen, draadloos internet en redelijk gebruik van de airco’s en elektriciteit. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst.
Voor de schoonmaak is een bedrag van € 65,– verschuldigd. De borg bedraagt €150,–.

Voor meer informatie en boeken: Kijk eens hier