Magarikari

Magarikari (Μαγαρικάρι) is een klein bergdorp in de gemeente Timbaki (zuid Kreta). Het ligt op de zuidelijke helling van de berg Psiloritis met een weids uitzicht op de Messara-vlakte, de Lybische zee en de Paximadi-eilanden. In Magarikari verhuren de broers Kostas en Adonis Xiroudakis het mooie Farmer House.

Farmer house is een fantastisch mooi gerenoveerd authentiek Kretenzisch huis gelegen in het prachtige bergdorp Magarikari in het zuiden van Kreta .
Farmer house is een echt familiehuis,zeer smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Door de ligging van het dorp en dikke muren van het huis is het er in de zomer heerlijk koel.
Het huis biedt volledige privacy, is voorzien van twee luxe slaapkamers ,een badkamer,een ruime huiskamer met een volledig ingerichte eetkeuken en een prachtig groot balkon met uitzicht op de bergen. U kunt daar s’avonds heerlijk buiten zitten en nog een wijntje drinken voor het slapengaan.
Uw gastheer Kostas maakt deze wijn zelf met zijn broer Adonis .

Vanaf september zijn zij bezig met de oogst van hun biologische druiven en kunt u hier rondgeleid worden en natuurlijk proeven van deze heerlijk wijn.
Ook maken zijn hun eigen biologische olijfolie en wordt er heerlijke ‘tsikoudia’ gestookt, het plaatselijke destillaat.
Hierbij kunt u later in het seizoen ook aanwezig zijn en een rondleiding krijgen met eten en drinken erbij .
Ook in de winter is het heerlijk vertoeven op Kreta en zeker in Farmer house.

Farmer House als sponsor Magarikari

Bij dit huis hoort 10 hectare grond met olijfbomen en een wijngaard van 5 hectare.  Sinds 1995 produceren Kostas en Adonis alles 100% biologisch. Als eigenaar van “Farmer House” sponsoren zij het dorp onder andere door huizen in het dorp met de inwoners weer traditioneel wit te verven. Ook het planten van bomen is een speerpunt van “Farmer House” waar zij graag hun energie insteken.

Als huurder van Farmer House bent u met de auto binnen drie minuten bij het startpunt van meerdere wandelroutes. Deze routes variëren van vijftig minuten tot drie uur. Ook kunt u met de auto tot een hoogte van 2000 meter de berg Psiloritis oprijden om van daaruit nog eens bijna 500 meter verder de berg op wandelen. Let daarbij op de schapen en de herders. In de omgeving van Magarikari zelf vindt u drie archeologische plaatsen die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Heeft u van de cultuur genoten, dan kunt heerlijk gaan genieten van de andere hoogtepunten; de stranden van Matala, Kommos, Kokkini Ammos en Kalamaki. 

Vanaf Magarikari kunt u met de auto binnen een 20 minuten naar deze  stranden en bezienswaardigheden toe rijden.  Gemiddeld is dat een half uur rijden vanaf “Farmer House”. En dan zijn we er nog niet. In de omgeving vindt u ook nog het traditionele en prachtige vissersdorp Agia Galini, maar ook andere gezellige dorpen waar de Griekse cultuur en tradities in ere zijn gehouden. Vergeet u niet onze mooie kerken en kloosters te bezoeken?

Uw gastheer Kostas spreekt Nederlands en kan u alles vertellen over wat er in de buurt te doen is en helpt u graag verder.

Kostas en Adonis verwelkomen  u graag in “Farmer House”.