Van olijf tot olijfolie….

(door Jolien Schurink)

Tijdens ons verblijf in Almyrida hebben wij een lokale olijfolie boerderij Mill-o-petres bezocht! Wat een heerlijke ervaring en absoluut een aanrader.

Michalis runt samen met zijn zus sinds 2016 de boerderij… gepassioneerd vertelt hij hoe deze heerlijke olie wordt geproduceerd! Wat het extra bijzonder maakt, in heel Griekenland zijn er maar 7 boerderijen waar de olijfolie op deze traditionele manier wordt geproduceerd!!!! Zonder heet water en zonder centrifuges… de olijven worden geperst met granieten stenen van elk 1500 kilo per stuk!

De smaak is werkelijk subliem… zacht en fruitig zonder een bittere nasmaak. Tijdens de tour (duurt ongeveer 40 minuten) laat Michalis je zijn groene goud proeven. Honing en Raki gaan trouwens ook goed samen, wat daarmee wordt bedoeld laat ik als verrassing!

Een must see als je hier in de buurt bent!

Je vindt Mill-o-Petres als je van de snelweg afkomt meteen links langs de weg. De boerderij bevindt zich in het kleine dorpje Kalyves net naast Almyrida….

De tour is overigens gratis, wij hebben wel wat lekkere dingen meegenomen voor thuis 🙂

Je kan een tour boeken via whatsapp of Facebook, dan ben je met een grote groep tussen de 25 en 35 personen. Wij kwamen gewoon langs in de ochtend,  Michalis vertelde dat hij het prettiger vond om ons samen rond te leiden want dan kon hij uitgebreid onze vragen beantwoorden. Bij de grote groepen is de persoonlijke aandacht net even anders…

Kortom doen!