Het Aquaworld Aquarium & Reptile Rescue Center bevindt zich aan de westelijke rand van de haven van Chersonissos, 30 km ten oosten van Heraklion. Het is actief sinds 1995, opgericht door de Schotse John McLaren en was het eerste aquarium op Kreta. Tegenwoordig is er een tweede groter aquarium maar is het nog steeds het enige opvangcentrum voor reptielen.

De meeste soorten vissen en reptielen die in het aquarium worden gehuisvest zijn geen gekochte dieren. Alle dieren zijn in gevangenschapgeboren of verlaten huisdieren die een thuis hebben gevonden in deze gastvrije omgeving. Bij Aquaworld kun je geweldige foto’s maken met de dieren. Het belangrijkste kenmerk van het park is namelijk de praktische interactie van bezoekers met de meeste dieren. De vissen in aquaria zijn vissen die in de zee van Kreta voorkomen. Daarnaast vindt je er ook dieren – slangen, hagedissen en schildpadden- dieren die elkaar ontmoeten op het Kretenzische platteland. Je vindt er verder bijvoorbeeld ook Raja (zie onder), de albino tijgerpython. Wees niet bang , deze slangensoort zal je verder op Kreta niet tegenkomen.

In het verleden heeft Aquaworld eens een gewonde Caretta Caretta opgevangen, verzorgt en vervolgens naar zee teruggebracht. Het aquarium wordt niet gefinancierd door enige openbare dienst. Een goede manier om extra financiële steun aan het centrum te geven is het kopen van een t-shirt met het logo. Je betaalt hiervoor slechts een symbolische prijs. Hiermee ondersteun je het Aquaworld Aquarium & Reptile Rescue Center en draag je bij aan de kosten voor de zorg voor de dieren.

Toegangsprijzen voor Aquaworld

Je kan het Aquaworld Aquarium & Reptile Rescue Center uiteraard met de auto bereiken, maar je kan ook de bus nemen. Je stapt dan uit bij halte 20 op slechts 100 meter van het aquarium. Aquaworld is dagelijks geopend behalve op zondag, van 1 april tot 31 oktober elk jaar van 10: 00-17: 15 uur. Voor toegang kan je vooraf al een kaartje kopen. De prijs voor een kaartje is 8€ voor volwassenen en 4€ voor kinderen.