Met de heropening van het toerisme in Europa is een van de belangrijkste vragen op dit moment waar je je kunt laten testen als je er een moet laten zien om terug te keren naar je land.

Kijk niet hier om te weten wat voor soort test, hoe lang deze geldig moet zijn enzovoort. Dit is informatie die je moet raadplegen bij de officiële bronnen van het land waarnaar je terugkeert. of de luchtvaartmaatschappij waarmee je gaat vliegen.

Het doel van deze pagina is om een ​​lijst te bieden (die hopelijk zal blijven groeien) van plaatsen waar je je tegen het einde van je vakantie kan laten testen en een certificaat in het Engels kan ontvangen in een vorm die wordt geaccepteerd voor reizen.

Op dit moment zijn de meeste laboratoria gevestigd in de steden van het noorden (Chania, Rethymnon, Heraklion), maar hopelijk zullen steeds meer artsenpraktijken in kleine plaatsen hun diensten aanbieden.
Het is waarschijnlijk ook een goed idee om je gastheren te vragen, aangezien zij heel goed een laboratorium in de buurt van je accommodatie zouden kunnen kennen.

Het lijkt erop dat de meeste laboratoria en artsen ongeveer 60 euro vragen voor een PCR-test en 20 euro voor een Rapid Antigen-test.

Chania

Rethymnon

Heraklion

Agios Nikolaos

Sitia

  • Foutakis Stefanos Biopathologist Megalou Alexandrou 4, Sitia. +30 28430 23452 foutakis@gmail.com  .

Ierapetra

Sneltest in Nederland

Natuurlijk is het ook mogelijk dat je je in Nederland nog even moet laten testen. Kijk in dit geval eens hier: https://spoedteststraat.nl