Wat biedt House Kokkini Hani nu COVID een feit is?

House Kokkini Hani is in deze tijd waar COVID een rol speelt een ideaal huis om te verblijven. Het huis is niet direct gelegen in een woongebied of geschakeld met andere huizen.
Heraklion ligt vlakbij waardoor aanreizen geen enkel probleem is.

Stukje geschiedenis sinds wij House Kokkini Hani verhuren

Het mooie grote voorhuis van House Kokkini Hani is in de winter van 2017 beneden deels opgeknapt en gemoderniseerd. Omdat COVID een grote invloed gehad op de verhuur van het huis vanaf september 2020 hebben wij besloten om de tijd nuttig te gebruiken en is er hard gewerkt aan het renoveren van de slaapkamers en badkamer op de eerste etage.

Korte impressie House Kokkini Hani

Bij binnenkomst valt de leefruimte op: een ruime living met zithoek en open haard, een grote moderne eettafel voor 8 personen en een riante, moderne open keuken welke van vele gemakken is voorzien, waaronder een inductie kookplaat, fornuis en afzuigkap. In het halletje is een modern toilet en in de bijkeuken kunt u gebruik maken van de wasmachine. De originele houten balken in het plafond zijn bewaard gebleven en geven de kamer extra sfeer.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers. Twee grote slaapkamers met 2-eenpersoons bedden die samen ook tot een tweepersoonsbed kunnen worden samengevoegd. Beide kamers komen uit op het overdekte balkon. Op de derde slaapkamer bevinden zich twee 1-persoons bedden en een stapelbed. Daarnaast is er een nieuwe en grote badkamer met o.a. een regendouche, toilet en badkamermeubel. Alle bedden zijn nieuw, met uitstekende matrassen en nieuw bedlinnen. 
Het achterhuis, bedoeld voor eigen gebruik, is in de winter van 2018 verbouwd. Het heeft 2 x 2 persoons slaapkamers, een badkamer, badkamermeubel met lavet en een toilet. De woonkamer vormt een ruimte met open keuken.

Leven op Kreta

Een belangrijk aspect op Kreta is, “leven doe je buiten”. Dit vanwege de prachtige natuur maar vooral ook het lekkere weer vanaf april t/m november. In de tuin is daarom een grote door planten en pergola overdekt terras met ook weer een grote eettafel. Deze plek wordt al jaren gebruikt als onze “buiten” woonkamer.

Strand

House Kokkini Hani ligt hemelsbreed op 300 meter loopafstand van een van de mooiste stranden van Kokkini Hani, Arina Beach. Als je de tijd neemt, loop je er binnen tien minuten naar toe.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer

House Kokkini Hani ligt op 15 km van Heraklion. Na aankomst op Heraklion ben je met de auto en/of taxi binnen 20 minuten bij het huis. Bij aankomst per bus: stap uit bij de halte van het Arina Beach Hotel (iets verder dan het hotel). Vandaar is het nog 5 minuten lopen naar House Kokkini Hani. Bij deze bushalte kun je ook opstappen richting Chersonissos/Malia. Bij de bushalte voor het Arina Beach Hotel, kun je richting Heraklion opstappen.

Huurauto?

Door onze goede contacten kunnen wij een huurauto voor u reserveren. De exacte prijs is uiteraard afhankelijk van periode en beschikbaarheid. De huurauto staat dan bij aankomst op het vliegveld voor u klaar. Bij vertrek levert u daar de sleutel ook weer in. Een auto is makkelijk en de moeite waard, want Kreta heeft aan schoonheid zoveel te bieden, waardoor u er echt op uit moet!