Home » Lassithi » Agios Stefanos

Agios Stefanos, Kreta

In het zuidoosten van Kreta, in de bergen boven Makrigialos, vindt u het kleine bergdorpje Agios Stefanos. Slechts permanent bewoont door ruim 100 mensen aangevuld met het zelfde aantal buitenlanders dat een huis gekocht en opgeknapt hebben, heeft Agios Stefanos nog veel van het echte Griekse leven behouden.

In het centrum van het dorp vindt u een fraaie kerk waar feitelijk het hele leven in het dorp om draait. Wanneer u Agios Stefanos bezoekt moet deze kerk zeker eens van binnen bekijken, u vindt er vele fraaie iconen en een aantal mooie kroonluchters. Ook telt het dorpje een aantal gezellige cafenion waar u kunt genieten van een heerlijk bakje koffie tijdens uw bezoek aan Agios Stefanos. U vindt er vanzelfsprekend een aantal rondom de kerk maar bezoek ook eens een van de cafenion op de tweede centrale plek van het dorp; een plein rondom een oude boom. Ook de rest van het dorp met vele oude huizen en kleine straatjes is een bezoekje waard.

Wat te doen in de omgeving van Agios Stefanos?

In de omgeving van Agios Stefanos is vrij veel te ondernemen. U kunt gaan wandelen in de omgeving o.a. door de Pefki-kloof (voor meer informatie kijk hier), afdalen in de Vriko grot, een bezoek brengen aan het klooster Moni Kapsa of een boottochtje ondernemen naar Koufounisi . Ook is Agios Stefanos de plaats waar u het Sasteria observatorium, de sterrenwacht, vindt. Dit observatorium is absoluut ook een bezoekje waard. U vindt het Sasteria Observatorium net buiten Agios Stefanos op de weg naar Pefki.