Vakantie Kreta

Arkadi klooster

Het klooster van Arkadi is een historisch klooster en is gelegen nabij het dorp Amnatos. Dit dorp ligt 23 km ten oosten van Rethymnon op de grens van de provincies Mylopotamos, Rethymnon en Amari.

Het is gebouwd op een hoogte van 500 meter, boven vruchtbare wijngaarden, olijfboomgaarden, cipressen en pijnbomen. Rondom het klooster staan ​​veel pittoreske kapellen, terwijl naast het klooster de prachtige Arkadiotiko kloof begint.

Het klooster is gesticht door een monnik genaamd Arkadios. Tijdens de Turkse bezetting heette het klooster ook wel Chanli Manastir (begunstigde van de bel). Dit was zo omdat de monniken van het klooster het recht hadden ontleend aan de Turken om de bel in plaats van het baken te luiden. Het belangrijkste deel van het klooster is de katholikon. Die is gewijd aan de transfiguratie van de Sotiros (de noordelijke zijbeuk) en aan de heiligen Constantijn en Helena (de zuidelijke zijbeuk). Het geheel is omgeven door een zeer dikke muur met daarbinnen verschillende bijgebouwen.

UNESCO erfgoed

Arkadi is zeker het meest historische klooster van Kreta en UNESCO heeft het aangewezen als een Europees Monument van Vrijheid, aangezien het het heiligste symbool is van de Kretenzische strijd voor vrijheid, waar de tragische holocaust van 1866 plaatsvond met de explosie van de wijnkelder waar de revolutionairen hielden kruit vast. Dit leidde tot de bevrijding van het eiland in 1898.

In 1866, na de verwoesting, werd het klooster van Arkadi volledig herbouwd en in zijn oude vorm hersteld. Uitzonderingen zijn een half verbrande iconostase aan de linkerkant van de Heilige Tafel en tevens een kanonskogel die vastzit in de eeuwenoude cipressenboom rechts van de kerk, voorwerpen die getuigen van het bloedvergieten van zo’n 150 jaar geleden.

Bron tekst: All over Greece

Accommodatie tip in de buurt van Arkadi

Kapsaliana Village

Omringd door de grootste olijfboomgaard van Kreta, ligt Kapsaliana Village op een rustige locatie. Het heeft tevens een prachtig uitzicht op het landschap en de zee.

Het zorgvuldig gerenoveerde Kapsaliana Village Hotel is een mooi complex van 16 stenen gebouwen in de Kretenzer en Venetiaanse architectuur.

Twaalf voormalige huizen zijn omgebouwd tot smaakvol ingerichte pensions. Ook zijn er onlangs vier nieuwe gebouwen toegevoegd aan het complex.

Elk gebouw heeft een originele inrichting en beschikt over moderne voorzieningen. De meeste hebben comfortabele voorzieningen, zoals een open haard, een privéterras, gratis toegang tot internet, satelliet-tv en ook een minibar.

Bij het buitenzwembad kan je zwemmen, zonnen en natuurlijk ook genieten van de koele drankjes en hapjes van de bar. In het Kapsaliana Village Restaurant & Café kan je proeven van de heerlijke maaltijden of drankjes.

Meer informatie? Kijk hier!