Vakantie Kreta

Op een ruime twintig kilometer van Chania vind je de mooie Diktamos kloof. Deze kloof is met een beetje normale conditie goed te doen al zijn er een paar lastige punten. De Diktamos kloof loopt tussen de dorpen Katochori en Stylos (Stilos). Het is geen rondwandeling wat betekent dat je de bijna 9 kilometer heen en weer moet lopen. Dit maakt het natuurlijk wel weer zeer pittig (18 kilometer!). Wat je beter kan doen, zoals de meeste mensen, is je auto neerzetten in Stilos en je laten afzetten bij het beginpunt. Vergeet niet eerst even je water flessen te vullen bij een van de diverse waterbronnen in het dorp. Vanaf het met een bordje (met daarop de tekst: Farangi) aangegeven beginpunt volg je de rode stippen/vlekken die de richting aangeven. Niet heel lastig om te volgen waardoor je niet zult verdwalen.

Grote plus van een wandeling door de Diktamos kloof is de vele schaduw wat het vooral hoog zomer een stuk eenvoudiger en aangenamer maakt. Deze schaduw is afkomstig van de vele mooie bomen in de kloof. Een opvallende eigenschap van de kloof is dat deze niet zoals de meeste kloven op Kreta van noord naar zuid loopt maar van west naar oost. Aan het eind van de wandeling kom je weer in Stilos aan.

Tip: ga voordat je weer naar je accommodatie rijdt nog even lekker lunchen of dineren op het gezellige dorpsplein van het dorp. Zoals o.a. bij taverne O Pissas waar je heerlijk in de schaduw kan zitten en genieten van al het lekkers. Pissas is taverna zoals je op heel Kreta tegenkomt; gerund door de hele familie en eenvoudig maar uitstekend eten. Ook kan je nog even een kijkje nemen bij de mooie 12de -eeuwse Agios Ioannis Theologos kerk.

Accommodatie tip in de buurt van de Diktamos kloof

Villa Vangelis Stylos Crete

Villa Vangelis Stylos Crete ligt in Samonás op een paar kilometer van het begin van de kloof. Je vindt er een mooi aangelegde tuin en een privézwembad. Deze accommodatie heeft overal airconditioning en beschikt over 2 slaapkamers, een satelliet-tv, een ingerichte keuken met een vaatwasser en een magnetron. Daarnaast vindt je er een wasmachine en 2 badkamers met een douche. Vanuit de tuin en het zwembad heb je bovendien een zeer mooi uitzicht over de omgeving. Heerlijke accommodatie voor een paar dagen en nachten in de buurt van de Diktamos kloof.

Meer accommodaties bekijken? Kijk eens hier