Vakantie Kreta

Falasarna strand

Falasarna strand ligt 59 kilometer ten westen van Chania en 12 kilometer ten westen van Kissamos aan de westkust van Kreta. Vanuit Chania is het een gemakkelijke en mooie rit van ongeveer een uur naar Falasarna. Er rijdt ook een bus vanuit de stad Chania. Falasarna is een populaire bestemming voor bezoekers van Kreta. Dit vanwege de prachtige stranden en de kristalheldere turkooisblauwe zee.

Het strand van Falasarna strekt zich uit over een zeer groot gebied (ongeveer 3 kilometer van het ene uiteinde naar het andere) en bestaat uit verschillende zandstranden van verschillende lengtes. Ze hebben allemaal fijn zand. Ondanks dat het strand druk kan zijn heb ervaar je deze drukte door de uitgestrektheid niet snel. Falasarna is uitgeroepen tot het mooiste strand van Kreta en wordt beoordeeld als een van de 10 beste stranden van heel Europa.

Pachia Ammos

Het grootste van de stranden heet Pachia Ammos, wat “Grof Zand” betekent en een strand is van een kilometer lang en ongeveer 150 meter breed. Pachia Ammos is volledig georganiseerd met strandbars, parasols en ligbedden. Het zand is wit, terwijl roze zandkorrels sporadisch naar voren komen. Op Pachia Ammos zijn er mogelijkheden voor watersporten en ook beachvolleybalvelden. In het zuiden is er het strand van Livadi dat ook zanderig is, maar de zeebodem is rotsachtig waardoor je hier goed kan snorkelen. Aan de noordkant is er nog een strand, kleiner en wilder zonder voorzieningen. In de omgeving is er de kapel van Agia Paraskevi en een bron met zoet water.

De westkust van Kreta staat bekend om zijn sterke wind. Hierdoor zijn de alle stranden van Falasarna geweldige keuzes voor windsurfers. Zodra de wind opsteekt zie je er windsurfers dan ook verschijnen .

Zonsondergang bij Falasarna strand

Als je de kans hebt probeer dan de zonsondergang in Falasarna mee te pakken, want die geldt hier als de mooiste op Kreta. Falasarna maakt deel uit van het Natura 2000-netwerk, zowel vanwege de verscheidenheid aan flora en fauna als als een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid.

Falasarna heeft ook een lange en zeer interessante geschiedenis aangezien het ooit een belangrijk handelscentrum was. Er zijn overblijfselen van een versterkte Hellenistische haven die nu landinwaarts ligt als gevolg van een plotselinge opleving van het westen van Kreta 1500 jaar geleden. Het bezoek aan de archeologische plaats is gratis.

Bron tekst: All over Greece

Accommodatie tips bij Falasarna strand

Falasarna bay

Het Falasarna Bay ligt op slechts 100 meter van het beroemde strand van Falasarna, en biedt accommodatie met eigen kookgelegenheid, gratis WiFi en balkons met uitzicht op de Kretenzische Zee. Het heeft een snackbar en ligt op slechts 2 minuten van verschillende restaurants en cafés.

Elke accommodatie van het Falasarna Bay beschikt over airconditioning en een kitchenette met kookfaciliteiten en ook een koelkast. Elk appartement heeft een eigen badkamer met een douche. Sommige accommodatie-types hebben een bank en een zithoek.

Je kan in de snackbar terecht voor lichte maaltijden en drankjes. De minimarkt op het terrein verkoopt de alledaagse benodigdheden.

Meer informatie of boeken? Kijk hier!