Vakantie Kreta

Het Itanos-strand is vernoemd naar de oude stad Itanos, gelegen in het gebied. Itanos was een van de belangrijkste kuststeden van Oost-Kreta vanaf de Minoïsche tijd tot de eerste christelijke jaren. Het strand ligt ongeveer 96 km ten oosten van de stad Agios Nikolaos en 25 km ten noorden van het beroemde palmbos van Vai. Het is een mooi, ongerept zandstrand met turquoise wateren. Wat het bijzonder maakt, is dat een deel van de oude stad Itamos in de zee is verzonken. Snorkelen boven de ruïnes is dan ook een unieke ervaring.

Itanos bestaat uit drie kleinere pittoreske stranden. Het eerste strand ligt voor de parkeerplaats. Het is een klein zandstrand met drie tot vier tamarisk-bomen die natuurlijke schaduw bieden. Aan de rechterkant is het tweede strand verborgen achter de archeologische vindplaats. Dit is ook een klein zandstrand met wat kiezels en wat stenen in de zee. Er is een pad dat de twee stranden verbindt en door de ruïnes van de oude stad loopt. Rondom het strand staan ​​verspreid enkele palmbomen. De derde is de grootste en bevindt zich in het noorden van de parkeerplaats, ongeveer twee minuten lopen. Het is een lang zandstrand met kristalhelder water. Dit is misschien wel de mooiste van de drie.

Itanos strand is niet georganiseerd, dus als je van plan bent het te bezoeken, is het goed om water en voorraden bij je te hebben. Het is een vrij populair strand waar je zwemmen kunt combineren met een bezoek aan de oude stad. Het strand is vrij gemakkelijk te bereiken. Naast de archeologische vindplaats is de parkeerplaats. Van daaruit leiden paden naar de drie stranden. Vergeet niet het archeologische gebied van het oude Itanos te bezoeken.

Tekst: All over Greece