Vakantie Kreta

Skinaria vind je op 33 km ten zuiden van Rethymnon, een paar kilometer ten zuiden van het dorp Lefkogia. Vanuit Lefkogia rij je over een nogal smalle en daardoor wat uitdagende weg naar het strand. Onderweg kom je als je goed oplet aan de linkerkant nog een mooie grot tegen. Pas wel op voor de vele schapen en gieten die je onderweg kan/gaat tegen komen!

Skinaria is een klein strand met zacht zand en fijne kiezelstenen en helder en diep water. Door dit diepe en vooral heldere water, je kijkt makkelijk 40 meter van je af, water is Skinaria populair bij duikers en snorkelaars en wordt dit ook vaak als duikspot gebruikt bij georganiseerde duiktrips. De rotsachtige zeebodem is rijk aan zeeleven zoals murenes inktvis en nog vele andere fraaie soorten.

Bij het strand zelf vind je een taverne waar je ook een paar parasols en ligbedden kan huren (in 2019 nog 6,- euro en gratis als je iets te eten of te drinken koopt). Tip: Kom wel vroeg want het kan erg druk zijn!

Accommodatie tip vlakbij Skinaria

Kalypso Cretan Village

Kalypso Cretan Village Resort & Spa is een 4-sterrenhotel dat beschikt over 126 kamers, onderverdeeld in 11 typisch Griekse gebouwtjes met maximaal 2 verdiepingen. Je vindt er een 24-uursreceptie, lobby en bagageruimte. Het complex wordt omgeven door een prachtige tuin en daar vind je buffetrestaurant Calypso waar je terecht kunt voor je maaltijden. Tegen betaling kun je dineren in à-la-carterestaurant Sirene. Drankjes zijn te verkrijgen bij de diverse bars.

Het hotel beschikt over 3 prachtige zoutwaterzwembaden, waarvan 1 met apart kinderbad en uitzicht op zee. Bij de zwembaden staan de ligbedden met matrasjes en parasols gratis voor je klaar. Het resort biedt tegen betaling en borg een badhanddoekenservice. De ligbedden en parasols op het strand zijn tegen betaling.

Verder biedt het Kalypso Cretan Village Resort & Spa een was- en droogservice (tegen betaling) en minimarkt. In de openbare ruimtes kun je gratis gebruikmaken van wifi. Voor kinderen is er een miniclub en een minidisco (3-13 jaar, alleen in het hoogseizoen) en er is een speeltuintje.

Meer informatie? Kijk hier!