Home » Rethymnon » Gerani

Het nog redelijk onbekende badplaatsje Gerani ligt op ongeveer 15 kilometer vanaf Chania. Dit dorpje, met slechts 1222 inwoners, is nog niet geheel ontdekt door de grote massa. Toch heeft Gerani heel wat te bieden voor de hedendaagse toerist. Het gezellige centrum telt vele tavernes, restaurants en cafés. Ook vindt U in het centrum diverse mini supermarkten en toeristen winkeltjes. Kunt U in Gerani toch niets leuks vinden? Geen probleem U kunt ook naar de, op loopafstand gelegen, buurdorpen Agia Marina of Platanias. Voor een avondje uit is een bezoekje aan een van deze buren ook zeer aan te raden. U zult in Gerani zelf overigens weinig nachtleven tegen komen want buiten het gezellige geklets van de lokale bevolking is er 's nachts weinig te horen in Gerani. Een goede nachtrust is dan ook gegarandeerd!

Het grootste pluspunt van Gerani is het schitterende, met een Blauwe Vlag onderscheiden, zandstrand. Op dit lange, aan de noordkant van het dorp gelegen, strand vindt U een ruime hoeveelheid aan faciliteiten zoals o.a. douches en toiletten. Ook is hier de gehele dag toezicht van een aantal gecertificeerde lifeguards. Ook vindt U hier diverse watersportfaciliteiten en natuurlijk ook de bekende verhuur van parasols en strandbedden ( 5,- p.p.p.d. 2010). En hebt U dorst of trek gekregen van het zwemmen of zonnebaden? Geen probleem, er is een strandtentje aanwezig waar U voor redelijke prijzen wat lekkers kan halen.

Ook als U even geen zin meer heeft in een dagje strand is er rondom Gerani meer dan voldoende te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld een kijkje nemen in de Gerani Caves, de grotten van Gerani. In deze grotten zijn sporen gevonden die helemaal terug gaan naar de prehistorie. Veel van deze vondsten zijn terug te vinden in het museum van Rethymnon, dus wellicht is het een idee om een bezoek aan de grotten en het museum te combineren. Vanuit Gerani is het ook heel eenvoudig om een wandeling te gaan maken in de wereldberoemde Samaria-kloof. Dit kan via een georganiseerde trip of op eigen gelegenheid, houdt U daarbij alleen rekening met het vervoer vanuit Agia Roumeli (het eindpunt van de kloof). Ook zijn uitstapjes naar Frangokastelli, Anopolis en Chania zeer de moeite waard.