Home » Chania » Almyrida

Almyrida, Kreta

Almyrida, Kreta. Almyrida ligt ongeveer 25 kilometer ten oosten van Chania, vlakbij de dorpjes Plaka en het vanwege zijn glasblazerij bekende Kokkino Chorio. Almyrida is gebouwd langs de kust en strekt zich over ongeveer 2 kilometer uit met uitzicht op de baai van Souda.

Het is nog net klein genoeg om zijn charme te behouden maar biedt een ruim aanbod aan kafenions, tavernes en barretjes. Zo is het bijna niet mogelijk om te kiezen uit de vele restaurantjes langs de waterkant. In deze vele eetgelegenheden zal je kennismaken met de typische Kretenzer gastvrijheid. Je krijgt namelijk zeer overvloedige porties van de heerlijke traditionele Griekse gerechten. Vergeet niet om een klein plekje te bewaren voor het fruit en/of raki die je ongetwijfeld na het afrekenen nog aangeboden krijgt.

Stranden bij Almyrida, Kreta

Almyrida heeft een ruime verscheidenheid aan stranden. Zo is er een kiezelstrand waar je geweldig kan snorkelen en een zandstrand waar het zand nog net stevig genoeg is voor het maken van prachtige zandkastelen. Tevens is er rekening gehouden met de mindervalide toeristen, het is namelijk zeer eenvoudig te bereiken vanaf de weg.

Bij deze stranden kan u een veelvoud aan watersportactiviteiten ondernemen. Zo kan u er waterfietsen huren, surflessen volgen, stand up paddeling proberen en natuurlijk ook snorkelen. Wat ook een aanrader is voor de liefhebbers is een duiktrip. Omega Divers is hiervoor aan te raden, zij regelen naast duiktrips (zowel voor beginners als voor geoefende duikers) ook boottochtjes en snorkeltourtjes.

Bezienswaardigheden bij Almyrida, Kreta

In de nabije omgeving van Almyrida zijn een aantal archeologische vondsten gedaan. Zo kan u de resten van Fenicische nederzettingen vinden op de heuvel van Mavroharkas en de resten van een basiliek uit de 6de eeuw na Christus. In deze basiliek zijn een aantal zeer fraai gerestaureerde mozaïek vloeren te bewonderen. Vlakbij de ruïnes van deze basiliek zijn ook sporen te vinden van een Grieks-Romeinse stad.