Home » Chania » Kefalas
Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays

In de regio Apokoronas (te vinden tussen Rethymno en Chania) vindt u een van de mooiste dorpen van de regio; Kefalas. Het is onderdeel van de gemeente Vamos, waartoe ook Drapanos en Palailoni behoren.

Het centrum van het dorp heeft 1 taverne, 2 goed gevulde mini-markten en 4 kafenions. Nog niet ontdekt door het massatoerisme, het heeft ook nog geen hotels, is het er nog steeds stil, ook in de zomer en vrij origineel.  Op het Kefalas-plein is er een oude school (gerenoveerd en heropend als een School of Environment Studies). Direct links van de school staat een oud huis, dat is gerenoveerd en omgebouwd tot een museum. Het bevat artefacten, geschonken door de dorpelingen, om een typisch dorpshuis uit de vorige eeuw te vertegenwoordigen. Een bijgebouw, over het erf aan de achterzijde, bevat landbouwwerktuigen en verschillende gereedschappen. Het museum is de meeste zomeravonden tot 22.00 uur geopend. Toegang is gratis, maar kleine donaties zijn welkom en helpen om het onderhoud te betalen. Op ditzelfde plein vindt u ook een standbeeld met de namen van lokale mensen die stierven tijdens de oorlog.

Net als in vele andere plaatsen op Kreta zijn er vele kerken in Kefalas. In Kefalas zijn dit er maar liefst acht (sommige lokale bewoners spreken over 25 kerken maar die zijn veelal te vinden op privéterrein). Een van deze kerken vindt u naderend vanuit Vamos. Dit is de kleine kerk van The Saint of Miracles. Hier ziet u ook een stenen structuur, gebouwd door Vangelis, de conservator van het eerdergenoemde museum, met teksten ter verwelkoming in het Grieks en Engels. Aan de rand van het dorp richting Drapanos bevindt zich nog de ruïne van een oude windmolen. Voor de strandliefhebbers is Kefalas ook zeker een aantrekkelijke verblijfplaats want de stranden van o.a. Almeryda, Kalyves en Georgioupoli liggen op slechts 10 tot 20 minuten rijden.

Kefalas is gemakkelijk te bereiken. Het beste is om vanaf de nieuwe nationale weg naar Georgioupolis te rijden, op de weg Rethimnon - Chania, en na ongeveer 25 meter linksaf net voor het dorpsplein van Georgioupolis. Na een paar meter is er een afslag aan de rechterkant waar u het bord voor het dorp Vamos kunt zien. Als u deze weg volgt en de heuvel op klimt, komt u na ongeveer 5-10 minuten automatisch het bord naar Kefalas aan de rechterkant tegen. Je kunt het dorp ook vanaf de andere kant betreden - bijvoorbeeld vanuit Vamos. Er zijn verschillende borden naar het dorp en het is moeilijk om ze te missen, omdat het dorp duidelijk aangegeven is.

Verblijf tip:

Anna’s Guesthouse

Het uitzicht op zee vanuit Anna's pension aan de noordwestkust van Kreta is adembenemend. Het is een mooie kleine nieuwe bungalow in het rustige dorpje Kefalas in een regio genaamd Apokoronas op een klif op 250 meter boven de zeespiegel. Het ligt precies tussen de oude charmante steden Rethymno en Chania, beide op 45 minuten rijden.  Anna's Guesthouse is een vrijstaande bungalow met een woonkamer met open keuken en twee slaapkamers (met een tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden). U zult het meest genieten van het enorme dakterras met een prachtig uitzicht en een jacuzzi. Er is een kleine tuin aan de zijkant en voor het huis naast het terras op de begane grond. Het huis, het meubilair, de uitrusting in het pension, in de eerste instantie bedoeld voor vrienden en familie, is gloednieuw. (00000906976)

Neem contact op met de beheerder Gijs als je van het pension wilt genieten:

Vakantie Kreta