Home » Chania » Kolimbari

Het rustige dorpje Kolimbari (kolymvari) ligt ongeveer 22 kilometer van Chania op het schiereiland Rodopos. Het is nog niet door het grote toerisme ontdekt maar het is op dat punt groeiende. Op dit moment wordt Kolimbari vooral bezocht door de Grieken zelf. Zij komen af op de vele meer dan uitstekende visrestaurants. Zoals gezegd is het nog niet echt gebouwd voor het grote publiek maar het telt toch behoorlijk veel leuke restaurants, tavernas en barretjes. Ook zijn er ruim voldoende kleine winkeltjes waar u zeker een avondje langsheen kan slenteren op zoek naar het juiste souvenirtje voor thuis.

Het strand van Kolimbari, een uitgerekt kiezelstrand, is nog lekker rustig en dan ook uitstekend geschikt om lekker op weg te dromen onder het genot van de mediterrane zon.

Voor de Grieken zelf is Kolimbari niet alleen bekend vanwege zijn visrestaurants maar vooral ook vanwege het feit dat hier in 1645 de Turkse invasie plaats vond. Tevens is het de plaats waar in 1865 de bevrijding van het eiland begon.

Vanuit Kolimbari kan u ondermeer, met de boot, naar de oude stad Diktyna, en naar het klooster van Gonia. Ook kunt u, wanneer u een auto heeft gehuurd hele dagen gebruiken om de prachtige omgeving met zijn vele dorpjes te ontdekken.

Tip van KretaGriekenland: Seaview