Home » Chania » Polemarchi

Polemarchi is een klein typisch traditioneel dorpje dat vlakbij het dorpje Tavronitis gelegen is .

Tavronitis is een levendig Kretenzisch dorpje aan zee en heeft een prachtig (keien) strand omgeven met mooie tamarisk bomen.  Hier vind je nog een adembenemend stukje puur natuur.  Het is een leuke kleine badplaats waar je vooral vele lokale mensen zal tegenkomen.  Het is niet zo bekend bij menig toeristen, dus rust verzekert.

Net zoals Polemarchi is ook Tavronitis omgeven door olijfboom, appelsienbomen en wijngaarden.  Men bevind zich in West Kreta regio Chania, de meest groene kant van het eiland. 

Naburige dorpen zijn Maleme (bekend om zijn soldatenkerkhof en militaire basis) – Voukolies met de nodige winkels en traditionele koffiebars en Kolymbari met zijn kleine, idyllische vissershaven, leuke bars, winkels, banken en uiteraard ook lekkere visrestaurants. 

Polemarchi is gelegen op een zijflank van een berg, met adembenemende zichten op de zee, de witte bergen en Kolymbari.  Het is ook ideaal gelegen om de mooie zandstranden te bezoeken van Balos, Falasarna, Elafonisi.  De nationale weg is vlakbij dus u kan makkelijk alle richtingen uit.  De betoverende stad Chania met zijn Venetiaanse haven ligt op slecht 18 km van Polemarchi.  Onderweg naar Chania kom je langs de kustbaan, vele leuke badplaatsen tegen, met vele winkels, bars, restaurants, leuke stranden met sportfaciliteiten, ligbedden en lounge bars.

Drukte, rust, natuur, avontuur in deze regio vind men alles. Alles is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, taxi, privé wagen of motorfiets.

 

Logeer tip: www.villarokkaresort.com

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays