Home » Heraklion » Chersonissos

Chersonissos, op een kleine 25 kilometer van het vliegveld van Heraklion, is voor Nederlanders misschien wel de meest populaire bestemming in heel Griekenland.  In 2015 heeft RTL5 een realitysoap (Oh Oh Cherso) uitgezonden dat zich geheel heeft afgespeeld in Chersonissos.

 

Chersonissos is dan ook helemaal ingericht op de jaarlijkse Nederlandse invasie. Zo vindt je er ook uitgaansgelegenheden en eettentjes met namen als Friet van Piet, het Hof van Holland en het Hollandse feestcafe Japapaah. Voor jongeren is Chersonissos de perfecte bestemming om eens helemaal los te komen. Plekken als Star Beach, aan de oostkant , de boulevard, met vele restaurants, cafés en discotheken, en natuurlijk alle andere stranden van Chersonissos zijn uitermate geschikt om elkaar te bekijken en bekeken te worden. Elke avond zijn er tot in de kleine uurtjes vele feesten te bezoeken. Ook draaien de bekendste dj’s elke avond in clubs als Amensia en de Matrix. Natuurlijk draait het in Chersonissos niet alleen maar om uitgaan en feesten, ook overdag is er meer dan genoeg te beleven. Op vrijwel alle stranden kan je bijvoorbeeld een waterscooter huren, surfen, waterfietsen, Beach volleyballen en nog veel meer. Ook als je even weg wil uit het bruisende Chersonissos is er genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld eens aan een jeepsafari, een uitdagende wandeling door de wereld beroemde Samariakloof of een heerlijke dag Santorini met zijn typische witte huisjes met blauwe daken. Of blijf iets dichter in de buurt en laat je met een treintje door Chersonissos rijden. Kortom voor de jongeren is er meer dan genoeg leuks te beleven in het altijd bruisende Chersonissos.

Maar is Chersonissos dan alleen een bestemming voor de jongeren? Nee, er is ook voor gezinnen met kinderen en de wat oudere vakantieganger meer dan genoeg te beleven en genieten in Chersonissos. Voor de liefhebbers van de Griekse cultuur is een bezoekje aan Santorini en/of het Minoische paleis Knossos natuurlijk een absolute must. Denk echter ook eens aan het schitterende dorpje Archanes of het mooie Kato zakros met zijn dal der doden. Met een huurauto (kijk eens op onze autoverhuurpagina) is een groot gedeelte van Kreta uitstekend te berijden. Door zijn relatief centrale ligging is Chersonissos dan ook een uitstekende uitvalsbasis voor verdere ontdekking van het mooie Kreta.