Home » Heraklion » Koutouloufari
Vakantie Kreta

Op een kleine afstand van het in Nederland zeer bekende Chersonissos ligt het leuke dorpje Koutouloufari. Dit dorpje, aan het begin van de bergen, telt slechts een paar honderd inwoners maar dit aantal wordt in de zomer maanden ruim overtroffen door de toeristen uit vooral Nederland en België. Steeds meer mensen kiezen Koutouloufari uit om tijdens hun vakantie op Kreta te verblijven. Het grote voordeel van Koutouloufari ten opzichte van bijvoorbeeld Malia of Chersonissos is het feit dat het er nog niet zo heel druk is. In Koutouloufari kunt u nog een klein vleugje authenticiteit mee krijgen. Ondanks dat het dorp steeds meer wordt ingericht op het toerisme vindt u hier ook nog het echte Kretenzer leven. U treft in het dorp naast de vele gezellige tavernes, barretjes en restaurants ook nog diverse oude typisch Griekse huizen. Een aantal van deze huizen is gerestaureerd en worden nu gebruikt als appartementen.

Een pluspunt van Koutouloufari wat ook zeker niet ongenoemd moet blijven is het schitterende uitzicht op zee. Vanaf vele terrassen zult u tijdens het eten genieten van dit geweldige uitzicht. Deze zee ligt overigens op slechts 1 kilometer vanaf Koutouloufari en u zult vanuit uw hotel of appartement dan ook zeer snel op het strand van Chersonissos kunnen liggen. De wandeling, of de fiets- of autorit naar het strand toe is overigens zeer fraai en leidt langs diverse velden met olijfbomen. Eenmaal op het strand aangekomen hoeft u zich zeker niet te vervelen aangezien het bruisende Chersonissos, naast de vele uitgaansmogelijkheden, bekend staat om zijn uitgebreide watersportfaciliteiten.

Wilt u iets meer van Kreta zien, huur dan een auto en breng eens een bezoek aan 1 van de vele bezienswaardigheden in de buurt van Koutouloufari. Een aanrader is bijvoorbeeld een bezoek aan de opgravingen bij Malia. Op drie kilometer van het zeer bruisende Malia, vindt u de overblijfselen van een van de grootste Minoïsche steden van Kreta. Zeer interessant!

Ook is het een idee om eens een dagje door te brengen in Archanes.  Archanes is een van de mooiste dorpen van Kreta, het werd zelfs al eens bekroond met een tweede plaats in de verkiezing van best gerestaureerde plaatsen van Europa. U vindt in Archanes o.a. de beroemde Agia Trias kerk. Daarnaast zijn er in Archanes en zijn directe omgeving diverse andere interessante archeologische vindplaatsen. Na een lange dag met heel veel geschiedenis kan u in het gezellige centrum bovendien nog eens genieten van een heerlijke authentieke Griekse maaltijd! Hebt u een dagje geen zin in het strand of een (lange) rit naar een bezienswaardigheid ga dan eens midgetgolfen in Koutouloufari zelf. Ook een heerlijke wandeling door het dorp en het omliggende gebied is zeer de moeite waard.