Home » Lassithi » Ierapetra
Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays
Booking.com L

Gelegen op de meest zuidelijke puntje van Kreta, en zelfs van heel Europa, ligt het gezellige Ierapetra. Ierapetra wordt gekenmerkt door de duidelijke Afrikaanse invloeden, de mooie en vooral schone stranden en de glastuinbouw. Het echte massa toerisme is hier nog niet te vinden. Dit is voor de Grieken zelf een reden om Ierapetra aan te doen als vakantiebestemming. Door de komst van de vele Grieken is het in augustus lastig om op goed geluk naar Ierapetra af te reizen. De hotels en appartement worden dan namelijk volledig gevuld met de Grieken vanaf het vaste land van Griekenland.

De Grieken komen vooral af op de schone stranden, de mooie zee en het heerlijke eten bij een van de vele tavernas. En ze komen natuurlijk niet voor niets! Buiten de genoemde pluspunten telt Ierapetra nog vele andere punten, die het voor U zeer interessant zullen maken om Ierapetra te bezoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld zeer veel fraaie bezienswaardigheden in en rondom Ierapetra. Zo kan U een bezoek brengen aan het eiland Crissi, waar de natuur nog vrijwel ongerept is. U vind hier het enige cederbos van Europa en ook het bekijken van de overige flora en fauna op het eiland is zeer de moeite waard.

Ook voor de liefhebbers van geschiedenis is er voldoende te bekijken in Ierapetra. Zo is er een Turkse Moskee, een Ventiaans fort en staat er in de overigens zeer fraaie binnenstad een huis waar zelfs Napoleon eens heeft geslapen.

Ligt u liever lekker op het strand dan bieden de reeds genoemde stranden volop gelegenheid om heerlijk te zonnebaden. Ook kunt u vanaf het strand diverse leuke watersportactiviteiten ondernemen. U kan hier bijvoorbeeld windsurfen, snorkelen, waterskiën, waterfietsen en natuurlijk gewoon zwemmen. Het strand van Ierapetra bestaat overigens uit hele kleine kiezelsteentjes, wat als voordeel heeft dat u het zand niet meteen overal mee naar toe neemt. In de direct nabijheid van Ierapetra vindt u verder nog vele andere stranden, waaronder enkele zeer fraaie zandstranden.