Home » Lassithi » Makrigialos
Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays

Aan de zuidoostkust van Kreta, vlakbij Analipsi, ligt het rustige dorp Makrigialos. In dit dorpje is nog weinig aandacht voor het grote toerisme zoals in het nabijgelegen Ierapetra. Echter alle ingrediënten voor een mooie vakantie zijn wel aanwezig in Makrigialos.  U vindt er een fraai en nog lekker rustig zandstrand, waar u onder andere diverse watersporten kunt bedrijven. Doordat het strand zeer rustig in zee afloopt is het ook uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Het dorpje heeft ook een gezellige haven waaromheen de meeste tavernes en enkele kafenions te vinden zijn. Ook zijn er in het dorp diverse kleine supermarkten. Al met al vormt Makrigialos een uitstekende, rustige uitvalsbasis voor verdere verkenning van Kreta.

In de nabije omgeving kunt u uitstekend wandelen en tevens zijn er diverse interessante bezienswaardigheden in de buurt te vinden. Zo is het leuk om een bezoek te brengen aan het Toplou klooster. Volgens sommige is dit het mooiste klooster van Kreta! Het werd in de 14e eeuw gesticht en is sindsdien in vele handen geweest. In zowel 1646 als in 1821 werd het door de Turken geplunderd maar telkens herstelde het klooster zijn macht weer. U kunt er nu onder andere de fraaie Loggiapoort, aan de westzijde, bewonderen. Deze poort leidt tot een binnenhof die op zijn buurt weer leidt naar de Trochospoort, met daarop de “moordenaar” (het punt waar de kokende olie of water over de aanvallers werd gegoten). Ook vindt u in de kerk diverse fraaie, goed bewaarde fresco’s uit de 14de en 15de eeuw.

Ook leuk is het om eens te gaan kijken op Koufonissi. Dit is een kleine eilandengroep in de Libische zee. Het hoofdeiland, het gelijknamige Koufonissi, herbergt een fraai theater en een aantal grotten die als kapel werden gebruikt tijdens de Byzantijnse periode. Alleen al voor de boottocht er naartoe is een bezoek aan Koufonissi de moeite waard!

Tevens is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de Diktaion Antron (Dikti-grot of Spileo Psychrou}. Deze grot geldt als de belangrijkste archeologische vindplaats op de hoogvlakte van Lassithi. In deze voor bezoekers toegankelijke grot zijn vele eeuwenlang de Goden aanbeden. Volgens sommige is dit de geboorte grot van Zeus. Tevens vindt u hier vele zeer mooie stalactieten en stalagmieten en ook nog enkele onderaardse meren. Zeer indrukwekkend!

Een ding mag u zeker niet missen bij een bezoek aan Makrigialos: De sterrenwacht Sasteria in het nabijgelegen bergdorpje Agios Stefanos. U kunt hier een korte cursus astronomie volgen maar ook gewoon een keertje de sterren van dichtbij aanschouwen. Een erg leuke ervaring voor jong en oud!

NOVASOL Vakantiehuizen in Griekenland
Vervelende verrassing: Hoogseizoenpech alle huurauto's weg