Home » Lassithi » Sissi

Sissi, mooie badplaats aan de noordkust van Kreta!

Langs de noordoost kust van Kreta, tussen de bekende badplaatsen Malia en Agios Nikolaos ligt het kleine vissersdorpje annex badplaats Sissi. Dit dorpje, gebouwd rondom een zeer gezellige en pittoresk haventje, heeft alles wat de toerist maar kan wensen maar is lang niet zo druk als zijn buren Malia en (iets verder weg) Chersonissos. Het leven in Sissi speelt zich vooral rondom het haventje. Al in de vroege morgen kan u hier de plaatselijke vissers de vers gevangen vis zien uitladen. Deze vis gaat vervolgens naar de plaatselijke markt en natuurlijk ook veelal naar de vele restaurants en taveernes die Sissi telt. Ook zijn er in en om het centrum diverse souvenirwinkels, minisupermarkten, vele cafeetjes en barretjes te vinden. Ook heeft Sissi twee pinautomaten.

Buiten het centrum en de haven is het erg leuk om wat tijd door te brengen in het authentieke Kretenzer dorpje Pano (boven) Sissi. Na een leuke wandeling door dit rustige dorpje met zijn licht hellende straatjes kan u heerlijk eten bij een tavernes.

Stranden bij Sissi, Kreta

Waarschijnlijk zal ook u een groot deel van uw vakantie op het strand willen doorbrengen. Mocht dit inderdaad zo zijn dan zit u in Sissi op de juiste plaats. Er zijn in en nabij Sissi namelijk vier stranden te vinden. De bekendste van de vier is het, in een baai gelegen, Boufos of Sissi strand. Dit strand bestaat in feite uit twee verschillende delen. Er is hier namelijk een laag en een hoog gelegen strand, beide delen zijn kiezelstranden waar u vanaf uw ligstoel met parasol een heerlijk uitzicht over de zee heeft. Op het stand vindt u ook nog een strandbar met toilet.

Het Avlaki strand is een stuk kleiner dan Boufos en heeft ook niet de mogelijkheid om een ligbed te huren. Het voordeel van dit strand is wel dat het een stuk rustiger is als zijn grote broer.

Vanaf het Avlaki strand kan u over de rotsen naar het Kalimera strand. Dit zandstrand is het grootste en best gefaciliteerde strand van Sissi. Van de vier stranden is dit tevens het enige strand dat een zgn. blauwe milieuvlag heeft (lees meer over blue flag beaches ). Op het Kalimera strand vindt u verder ook een ruim aanbod aan watersportfaciliteiten. U kunt hier o.a. waterskien, jetskiën, waterfietsen en windsurfen. Door de aanwezigheid van een EHBO-post en een badmeester is het Kalimera strand het veiligste van Sissi. Het laatste strand bij Sissi is het Limani strand. Dit zandstrand ligt bij de haven en heeft douches en een strandbar. Op dit strand kan u vanaf uw strandbedje kijken naar de bedrijvigheid in de haven.

Excursiemogelijkheden vanuit Sissi, Kreta

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in en nabij Sissi. Vanuit Sissi zijn er meer dan voldoende excursie mogelijkheden. Zo kunt u vanuit Sissi bijvoorbeeld heel eenvoudig (met een huurauto of bij uw reisagent geboekte excursies) naar de opgravingen bij Malia of het Minoische paleis van Knossos.

Aanrader is ook een bezoekje aan de grotten van Milatos. In deze grote grot (ruim 2000 vierkante meter) zijn diverse archeologische vondsten gedaan die er op duiden dat de grot al vanaf de neolithische periode (6000 tot 2600 voor Christus) is bewoond en gebruikt voor religieuze doeleinde. In het begin van de grot staat een kleine kerk, deze kerk is in 1935 gebouwd als gedenkteken van een van de bloedigste momenten uit de geschiedenis van de Milatos grot. In februari 1823 verborgen ongeveer 2900 personen zich in de grot voor de Turkse troepen onder leiding van sultan Hassan. Na een twee weken durende belegering werden ruim 300 man in de grot gedood door de Turken. Ook werden vele kinderen meegenomen en als slaven verkocht. Buiten dit stukje geschiedenis biedt de grot ook een aantal zeer fraaie ruimtes met vele stalagmieten en stalactieten.

Wat ook heel interessant kan zijn is een bezoekje aan het dorpje Asites, in het Ida gebergte. Hier vindt u onder andere een klein museum, een geitenbel fabriekje en een fraaie kerk. Maar een bezoekje aan Asites is vooral de moeite waard door het gevoel dat bij u opgeroepen zal worden. U zult zich namelijk helemaal terug in de tijd wanen doordat in Asites nog de echte oude Griekse, Kretenzer sfeer bewaard is gebleven.

U kunt vanuit Sissi ook eenvoudig, met de boot, naar het voormalige lepra eiland Spinalonga en via een wat langere boottocht naar het werkelijk wonderschone Santorini. Heb je zin in een gezellig middagje souvenirs shoppen, dan zijn ook het  gezellige Agios Nikolaos  of Rethymnon met een huurauto niet ver.

Voor de kinderen zijn er in de omgeving van Sissi een aantal fraaie waterparken, o.a. bij Chersonissos en Anopolis. In deze parken zullen uw kinderen, en waarschijnlijk ook u zelf, zich met een groot gemak de gehele dag vermaken.

Verblijftips:

Kretahuisje

Kretahuisje, is een vakantiehuis van Nederlandse eigenaren en bestaat uit een woonkamer, slaapkamer en badkamer. In de, in 2018 volledig gerenoveerde slaapkamer is een 2-persoons bed (1.90 bij 1.40) en een 1-persoons bed.  In de woonkamer bevinden zich 2 extra 1-persoonsbedden.

Het huis  met terras van 30m2 aan de voor- en achterkant heeft een fraaie pergola op het terras waaronder u  kunt genieten van het geweldige uitzicht op de baai van Sissi en het levendige haventje. In de zomermaanden ligt er UV-doek op de pergola.

 

Calma luxury villa's

Teruggetrokken uit de meer populaire gebieden, zijn de nieuw gebouwde moderne Calma luxury villa's een ideaal knooppunt voor het ontdekken van het eiland Kreta en zijn authentieke landschappen, terwijl de verhoogde locatie uitzicht biedt op zowel de baai van Sissi als de bergketen. De villa's zijn gebouwd als twee afzonderlijke complexen die volledige onafhankelijkheid en privacy bieden. In slechts een paar minuten lopen bereikt u het centrum van het dorp Sissi en de mooie natuurlijke Minoïsche haven. Loop door de kleine straatjes en ontdek de lokale attracties met taverna's, coffeeshops, bakkerijen en souvenirwinkels. Het minimale en heldere decor volgt een modern concept dat naadloos aansluit bij de lokale rotsachtige omgeving. De buitenruimte is rondom het zwembad gebouwd met chill-out plekken en eetgelegenheid. Binnen is de decoratie minimaal met moderne apparatuur, een open keuken en een gezellige bank. Een verblijf in de luxe Calma Villa's garandeert u momenten van absolute vreugde en ontspanning.

Samen vooruit kijken
autohuur Griekenland