Vakantie Kreta

Het dorp Kamisiana is een rustige plek met een prachtig strand net boven de oude nationale weg van Chania-Kolymbari. Het is een klein rustig dorpje op slechts 1,3 km van Tavronitis en 1 km van het strand.

Het dorp Kamisiana zelf heeft alleen een café op het dorpsplein, maar langs de hoofdweg zijn er een paar winkels en restaurants die tijdens de zomermaanden geopend zijn. Voor meer voorzieningen biedt het dorp Tavronitis mini-markten, een bakker, een apotheek, cafés, restaurants en meer. Deze zijn bovendien het hele jaar geopend. Naar het 3 kilometer verderop gelegen Kolymbári gaat, net als naar Chania, een bus en ook een wandeling is prima te doen. Voor het maken van wandelingen leent deze omgeving zich overigens heel goed. Langs het strand en ook zijn er diverse paden naar het binnenland en de omliggende dorpen zoals Tavronítis en het schiereiland van Rodopoú met diverse vogelkolonies en het klooster.

Het strand in Kamisiana is geen zandstrand waardoor het minder populair is bij toeristen, maar het trekt  vooral locals, juist omdat het rustig is. Het strand strekt zich uit van Tavronitis tot Kolymbari (Tip, dit is een zeer aangename wandeling, vooral in de wintermaanden).

Tavronítis

Dit dorp is landinwaarts gelegen op slechts een kilometer van Kamisianá. De bewoners leven er van oudsher van de landbouw. Langs het dorp stroomt de rivier de Tavronítis die hier uitmondt in zee. De brug over de monding speelde een rol in de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig wordt de brug gebruikt om vogels te kijken. Onder andere de blauwe reiger, de zwarte ibis en vele andere vogelsoorten worden hier met grote regelmaat gespot. In Tavronítis is tevens een atelier waar handmatig zeep gemaakt wordt van olijfolie.

Leuke accommodaties in Kamisiana:

Huize Katsikoulakis (Meer info over deze accommodatie?)

Huize Katsikoulakis ligt direct aan het strand van Kamisiana. De familie Katsikoulakis woont op de bovenverdieping van het eerste gebouw en staan garant voor een gastvrije ontvangst en een onvergetelijk verblijf. De appartementen en studio’s zijn verdeeld over twee gebouwen, die in elkaars verlengde liggen. Het voorste gebouw heeft vier studio’s op de begane grond. Het tweede gebouw heeft zowel op de begane grond als de eerste verdieping een studio en twee appartementen.

Meer accommodaties in Kamisiana:

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays