Vakantie Kreta

Het rustige dorpje Kolimbari (kolymvari) ligt ongeveer 22 kilometer van Chania op het schiereiland Rodopos. Het is nog niet door het grote toerisme ontdekt maar het is op dat punt groeiende. Op dit moment wordt Kolimbari vooral bezocht door de Grieken zelf. Zij komen af op de vele meer dan uitstekende visrestaurants. Zoals gezegd is het nog niet echt gebouwd voor het grote publiek maar het telt toch behoorlijk veel leuke restaurants, tavernas en barretjes. Ook zijn er ruim voldoende kleine winkeltjes. Heerlijk een avondje slenteren op zoek naar het juiste souvenirtje voor thuis.

Het strand van Kolimbari, een uitgerekt kiezelstrand, is nog lekker rustig. Het is dan ook uitstekend geschikt om lekker op weg te dromen onder het genot van de mediterrane zon.

Voor de Grieken zelf is Kolimbari niet alleen bekend vanwege zijn visrestaurants maar vooral ook vanwege het feit dat hier in 1645 de Turkse invasie plaats vond. Tevens is het de plaats waar in 1865 de bevrijding van het eiland begon.

Vanuit Kolimbari kan je onder meer naar het klooster van Gonia. Ook kan je, wanneer je een auto hebt gehuurd hele dagen gebruiken om de prachtige omgeving met zijn vele dorpjes te ontdekken. Maar een must do tijdens je verblijf in Kolimbari is een boottocht naar de oude stad Diktyna. Als je geluk hebt zie je onderweg nog mooie zeeschildpadden. Eenmaal aangekomen in Diktyna bezoek je natuurlijk de tempel van de godin Artemis uit de 2e eeuw voor Christus en het Odigitria klooster uit de 9e eeuw.

Accommodatie tips

Euphoria resort

Je komt direct in een jubelstemming als je het hotel binnen stapt. Het nieuwe “zusje” van het bekende hotel Minoa Palace Beach Resort & Spa heeft één en ander afgekeken. De kamers zijn doordacht en inventief en het eten op de buffetten is als een lust voor het oog. Het liefste relax je met een boek bij het zwembad. Maar tijdens je vakantie daag je je fysiek ook graag uit. Dat komt goed uit want sport & wellness zijn twee kernwaarden van dit hotel. Biologisch en culinair genieten, volledig ontzorgen. En voor de kinderen is er een waterparadijs; glijbanen waar je ù tegen zegt. de roddel is dan ook dat dit de snelste glijbanen van de streek zijn…

Meer informatie? Kijk hier!

Grand Bay Beach Resort

Een nieuwe dag in het Grand Bay Beach Resort in Kolimbari breekt aan. De zon kust je wakker. Wat heb je het hier goed voor elkaar. De voordelen van een All Inclusive resort, maar met de intieme sfeer van een kleinschalig hotel. Het kiezelstrand aan je voeten en het kalme vissersdorpje naast de deur. Het hotel opent zijn poorten alleen voor gasten van 16 jaar of ouder. De golven van de zee is dus alles wat je hoort. En de ober die vraagt wat je wilt drinken. Rustig doezel je nog even weg op je ligbedje aan het zwembad. Schandalig genieten zo.

Meer informatie? Kijk hier!

Aphea Village

De appartementen van Aphea Village zijn tegen een berg in het pittoreske kustdorpje Kolimbari aan gebouwd. Geniet hier van de oase van rust om je heen terwijl je uitkijkt over zee. Op ca. 10 minuten lopen kom je bij het kiezelstrand van Kolimbari. Onderweg kom je diverse Griekse tavernes tegen. Hier kan je heerlijk eten of een terrasje pakken. Zelf kokkerellen in je eigen appartement is ook mogelijk. De supermarkt is vlakbij. Aan jou de keus.

Meer informatie? Kijk hier!