Vakantie Kreta

Malaxa is een traditioneel Kretenzer bergdorp. Het ligt op slechts 13 km van de stad Chania en op 8 km van het strand. Het is een rustig dorp met niet veel inwoners. Malaxa is een mooie uitvalsbasis voor de verkenning van Kreta en in het bijzonder Chania en omgeving. In het dorp zijn een paar tavernes te vinden. Voor je dagelijkse boodschappen zal je moeten uitwijken naar de nabij gelegen dorpen.

Tijdens de Turkse overheersing van Kreta is Malaxa geregeld het podium geweest van gevechten tussen de Kretenzers en de Turken. De Kretenzers slaagden er lang in de hooglanden te bezetten en de regio te beheersen. Echter wisten de Turken de strijders te verdrijven. Door een sterke wachttoren te bouwen werd hun positie versterkt. Resten van deze toren zijn nog steeds te vinden al is het wel in zeer slechte staat. Ook tijdens de Tweede wereldoorlog zijn er rondom Malaxa veel gevechten geweest tussen de Duitse bezetters en het Kretenzerverzet.

Accommodatie tips

Villa Malaxa

Villa Malaxa biedt een accommodatie met een eigen zwembad, een patio en uitzicht op het zwembad. Deze accommodatie met airconditioning ligt op 29 km van Georgioupolis, biedt tevens privé parkeergelegenheid en gratis WiFi.

De villa heeft 3 slaapkamers, een uitgeruste keuken met een vaatwasser en een magnetron. Ook beschikt deze villa over een flatscreen-tv met satellietzenders, een wasmachine en maar liefst 2 badkamers. Daarbij komt ook nog een hot tub.

Bij de villa kan je gebruik maken van een hot tub. Je kan zwemmen in het buitenzwembad, wandelen of fietsen, ook kan je ontspannen in de tuin en gebruikmaken van de barbecuefaciliteiten.

Meer informatie? Kijk hier!

Vakantiehuis Malaxa

Dit vakantiehuis is een typisch Kretenzer huis. Het huis met zijn elementen van hout en steen past perfect bij de Kretenzische manier van leven. Het biedt ruimte voor maximaal 4 personen, er zijn twee slaapkamers. Je hebt de beschikking over een ruime buitenruimte waar je kunt ontspannen bij het zwembad. Tevens kan je er ook een maaltijd bereiden en onder de sterren dineren.

Meer informatie? Kijk hier!

Meer accommodaties in Malaxa? Kijk hier!