Vakantie Kreta

Op een kleine 20 kilometer van Chania vind je het kleine en gezellige Theriso. Alleen de weg naar dit dorpje toe is al een belevenis op zich doordat je door de 6 kilometer lange Therisokloof rijdt. De weg door deze kloof is goed begaanbaar maar smal waardoor je onder de indruk zal raken van de hoge wanden om je heen.
In Theriso vind je meerdere tavernes en kafenions waar je kan genieten van de schoonheid van het dorp. Ook hoog zomer is het hier goed toeven omdat erg veel bomen staan die je voorzien van een ruime hoeveelheid schaduw.

Theriso staat vooral bekend om zijn rijke en belangrijke geschiedenis. De moeder van Eleftherios Venizelos is in dit dorp geboren. Ook is dit de plaats waar in 1905 de revolutie tegen de Turken begon. Het huis dat toen als hoofdkwartier werd gebruikt, staat nog steeds in het dorp en is te bezoeken. Daarnaast is er ook een museum geweid aan de Kretenzische revolutie.

Accommodatie tips

Ifigenia Theriso Village

Ifigenia Theriso Village ligt biedt een gemeenschappelijke lounge en gratis WiFi. De accommodatie is voorzien van airconditioning en een hot tub.

Elke accommodatie is volledig uitgerust met een wasmachine, een flatscreen-tv met satellietzenders, een bank, een bureau en een open haard. De villa heeft een tuin en een zonneterras.