Vakantie Kreta

Op kleine afstand van de luchthaven van Heraklion vind je Amoudara (soms ook geschreven als Ammoudara). Amoudara is in feite een buitenwijk van Heraklion, het centrum van deze stad is dan ook op slechts 7 km te vinden. Amoudara is dan ook een fijne plaats om te verblijven als je een bezoek wilt brengen aan Heraklion maar niet in het centrum wilt verblijven. Amoudara ligt bij een langgerekt zandstrand met vele hotels en appartementen en je vindt er alles voor een heerlijke vakantie. De meeste restaurants, bars en winkeltjes vind je aan de doorgaande weg, deze weg loopt parallel aan de kustlijn. Het kindvriendelijke strand heeft grotendeels een langzaam aflopen zeebodem en is goed georganiseerd met strandstoelen en parasols. Veel van deze faciliteiten worden gerund en onderhouden door accommodaties of/of barretjes die langs het strand liggen.

Wat te ondernemen vanuit Amoudara

Vanuit Amoudara kan je, door de centrale ligging, ontzettend veel ondernemen. Er zijn verschillende badplaatsen die je kan bezoeken voor een dagje aan het strand, bijvoorbeeld de mooie stranden van Paliokastro en Agia Pelagia, maar ook denk ook eens aan het relaxte Fodele. Ook het bekende Knossos ligt op korte afstand en is het bezoeken meer dan waard. Voor een dagje op zee zit je met de haven van Heraklion op korte afstand ook al op de juiste plek. Vanuit de haven zijn diverse boottochtjes te boeken naar bijvoorbeeld Dia of Santorini. Wat minder bekend maar zeker ook de moeite waard is Archanes. In dit zeer fraai gerestaureerde dorpje hoef je je zeker niet te vervelen.

Met een huurauto verken je vanuit Amoudara gemakkelijk een groot deel van Kreta. Rij bijvoorbeeld eens naar het zuiden en ontdek het gezellige Agia Galini of Matala. Ook het fraaie strand van Preveli is vanuit het dorp prima aan te rijden.