Vakantie Kreta

Het dorp Galipe is een semi-bergachtige nederzetting op een hoogte van 280 meter met ongeveer 97 inwoners en ligt 21 km ten zuidoosten van de stad Heraklion. Het is een klein en pittoresk dorpje gebouwd op een heuvel met uitzicht op een vruchtbaar en akkerland omgeven door olijfbomen en wijngaarden.

De vroegste vermelding van de nederzetting was in 1299 (Galippe) als heerschappij van Jano Michael. De nederzetting moet echter vroeger zijn, aangezien het blijkt uit de Arabische naam die het vóór de tweede Byzantijnse periode plaatst. Het werd ook verwezen naar een document van Duke’s Archives of Chandax in 1368 (Galipe) als een heerschappij van Petro Zampani. Bovendien werd het in 1577 in de provincie Pediada genoemd door p. Barozzi (Galipe) en in 1583 als Galipe met 295 inwoners door Castrofilaca. Ten slotte werd het door Basilicata Galipe genoemd.

In het centrum van het dorp staat een stenen fontein versierd met 4 leeuwen. Kristal stromend water uit de waterfontein koelt de lokale bevolking, voorbijgangers en bezoekers. Er zijn ook traditionele cafés in het dorp, omgeven door bloemen en bomen, waar de bezoeker kan ontspannen en genieten van Kretenzische gerechten en zijn / haar koffie. Hij / zij kan ronddwalen in de vele stenen steegjes van het dorp en de pittoreske oude huizen met binnenplaatsen vol bloemen zien, terwijl de traditionele kleur van de plaats behouden blijft.

De Maria-Tenhemelopneming uit de 16e eeuw is een kerk die de moeite waard is om te bezoeken in het centrum van het dorp. In deze kerk is het Venetiaanse grafmonument (arcosolium) van groot belang en maakt het indruk met zijn artistieke steengravure die een aantal Venetiaanse wapenschilden toont, waaronder de gevederde Leeuw van Venetië – een leeuw die het zwaard vasthoudt is de officieel symbool van La Serenissima (Republiek Venetië) tijdens de middeleeuwen. De kerk wordt gevierd op 15 augustus en dan eren bezoekers en lokale bewoners de Heilige Maagd met een feest en een traditioneel Kretenzisch feest met muziek en dans.

Wandelliefhebbers kunnen de kleine kloof volgen tussen de dorpen Galipe en Kainourgio Horio. De kloof is vernoemd naar de kerk van Agia Anastasia die dicht bij de ingang ligt. Het is een indrukwekkende grottempel gebouwd aan de voet van de oostelijke helling van de beek, die de lokale bevolking Gorge noemt, en is een symbool van de hele regio met een aanzienlijk religieus belang.

Bron: Land of Experiences

Accommodatie tip in Galipe

Villa Katerina

Maak een ochtendwandeling langs de olijfgaarden en spring dan in het zwembad. Grill een sappige steak in het grillhuis, pak een biertje en dineer in de schaduw van de pergola. Alles wat je nodig hebt voor een rustige, ontspannende vakantie is hier, in Villa Katerina. Dit is een comfortabel huis met moderne voorzieningen in een prachtige omgeving vol met typische dorpjes. Geschikt voor 6 volwassenen. Volledig ingerichte keuken, A / C, WiFi, 3 slaapkamers, 2 badkamers, gezellige leefruimte, eethoek, privé parking. Apart grillhuis.

Je zal genieten van Villa Katerina! Gelegen aan de rand van het dorp Galipe, biedt het unieke privacy. Het is ideaal voor gezinnen en koppels die willen ontspannen in een volkomen veilige en afgelegen omgeving, weg van de drukte en dicht bij de natuur. Een eigen oprit leidt je van de hoofdweg en naar de privé parkeerplaats van de Villa. Van daaruit kom je het huis binnen via een ruime tuin, met het zwembad en de tuin aan je rechterhand. Het hele terrein is omheind, zodat de jongere gasten in absolute veiligheid kunnen spelen binnen de grenzen van de tuin, terwijl de overige gasten kunnen luieren in de zon bij het zwembad. Aan het einde van de tuin staat een grillhuis.