Vakantie Kreta

Gournes

Op ongeveer 15 kilometer ten oosten van Heraklion, tussen de dorpen Kokini Hani en Gouves vind je de badplaats Gournes. Het is een rustig dorp, dat uit drie delen bestaat: het oude dorp Gournes, de hoofdweg van Gournes en de strandweg van Gournes.

Gournes heeft een leuke strandweg, waar je diverse tavernes, restaurants en supermarkten vindt met een prachtig uitzicht over het eiland Dia. In het weekend kan het op deze strandweg druk zijn, aangezien veel Grieken hun vrije tijd doorbrengen op de stranden van Gournes. De tavernes en restaurants kunnen vol zitten met de lokale bevolking, wat een goed teken is, want het beste Griekse eten dat je vindt, is waar de lokale bevolking eet! In Gournes kan je genieten van de prachtige stranden van de noordkust van Kreta. Vanaf de stranden van Gournes loop je zo naar Kokkini Hani. Als je richting Kokini Hani loopt, vind je een strand waar veel watersporten mogelijk zijn.

Het oude dorp

Het oude dorp Gournes is nog een traditioneel Grieks dorp met mooie smalle wegen. Aan het einde van het oude dorp vind je zandpaden die je naar de olijf- en druivenvelden leiden. Vier kilometer buiten het oude dorp Gournes vind je een authentieke traditionele kerk met kapel, totaal onbekend bij andere toeristen.
Aan de hoofdstraat van Gournes vind je ook diverse bars, appartementen en accommodatie, die zowel in de zomer als in de winter geopend zijn. Deze weg is de oude weg naar Heraklion, Kokkini Hani en Gouves. Hier vind je diverse winkels, supermarkten en een Griekse patisserie waar je kan genieten van een Griekse koffie met een typisch Griekse zoete taart. Uiteraard kan je hier ook uitstekend terecht voor het shoppen van een souvenirtje voor het thuisfront.

Bezienswaardigheden bij Gournes

Het CretAquarium

Het is een aquarium dat het mediterrane zeeleven op moderne manieren weergeeft en tevens een uniek spektakel biedt dat jong en oud altijd zal fascineren. De rijke zeebodem van niet alleen Griekenland maar ook van de hele wereld is hier. CretAquarium omvat ongeveer 60 aquaria van verschillende grootte van 125 tot 900.000 liter en met een totaal volume van 1.700.000 liter zeewater.

Het CretAquarium is het hele jaar door elke dag geopend, evenals tijdens de vakanties met winter- en zomerschema. Ook zijn er in het aquarium een cafetaria en een restaurant waar je verschillende evenementen kunt organiseren, evenals de Aqua Shop, met gedenkwaardige, leerzame en intelligente geschenken geïnspireerd op de wereld van de zee. Voor toegang moet je een kaartje betalen. De faciliteiten zijn modern en bieden toegang voor mensen met een handicap. Meer info: Kijk hier!

Dinosauria Park

Het Dinosauria Park begon als een idee in 2013 en werd voor het eerst gehuisvest in GOURNES ΔΕΚΚ, gelegen in de voormalige Amerikaanse basis. Er waren 30 verschillende dinosaurussoorten uit alle perioden van het Mesozoïcum en andere prehistorische dieren.

In 2014 werden de exposities overgebracht naar hun eigen ruimte, na intense inspanningen om in hun natuurlijke omgeving te worden bewonderd en ze haast weer “herleven”! Aan de grote familie van dinosauriërs werden nieuwe soorten toegevoegd en nieuwe secties, zoals Dinosaurs General Hospital, waar jonge en oude fans van dinosauriërs een dinosaurus kunnen zien uitkomen en zijn leven in het park beginnen. Ook is er een ruimte voor creatieve activiteiten waar iedereen weer kind wordt. Hier kan je proberen zoveel mogelijk dinosauriërs te vinden in het getijdengebied en kan je verschillende “dinosaurusspellen” spelen.

Voor de bezoekers is er de mogelijkheid om themafilms te bekijken die zijn uitgebracht in 5D en 7D Cinema. Ook kan je er genieten van lekkere lekkernijen in Dino Snackbar. Meer informatie over Dinosauria Park vind je hier!

Stranden van Gournes

De stranden van Gournes zijn over het algemeen kleine goed georganiseerde (bedjes/parasols) en zandstrand. Je vindt dan ook genoeg strandstoelen en parasols. Ook zijn er in de directe omgeving meerdere tavernes waar je uitkijkend over het strand kan lunchen. De meeste stranden zijn kindvriendelijk en richting het westen loopt een groot en breed strand over in dat van Kokkini Chani. In westelijke richting vind je de stranden van Gouves waar je diverse watersport mogelijkheden vindt.

Accommodatie tips in Gournes

Villa Chantaloukas

Villa Chantaloukas ligt in het dorp Gournes en biedt een buitenzwembad en een restaurant. Deze accommodatie met eigen kookgelegenheid biedt overal gratis WiFi. Het centrum van Kokkini Chani ligt op 1 km.

Alle accommodaties in Villa Chantaloukas hebben een balkon en terras met uitzicht op de tuin en het zwembad. Elke kamer biedt een kitchenette met een koelkast en keukengerei. Ook is er een eigen badkamer met een douche, een haardroger en gratis toiletartikelen.

Bij Villa Chantaloukas vind je een tuin, een bar, een snackbar, een gemeenschappelijke woonkamer. Tevens is er een speelplaats voor de kinderen.

Meer informatie en boeken? Kijk hier!

Marina Villa

Marina Villa ligt 300 meter van het dichtstbijzijnde strand van Gournes en beschikt over een zonneterras. De appartementen hebben een balkon met uitzicht op de tuin. Er is gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid. Alle appartementen met airconditioning beschikken over een tv. De kitchenette heeft een koelkast en een koffiezetapparaat. De badkamer is uitgerust met een douche en een haardroger.

Meer informatie en boeken? Kijk hier!