Vakantie Kreta

Krasi

Het dorp Krasi is een traditioneel bergdorp op 600 m hoogte, 46 km van Heraklion en ligt ten noordwesten van de voet van de berg Selena (1559 m). Het bevindt zich boven Stalis en slechts 8 km na Mochos, aan de weg naar het Lassithi-plateau. Onderweg naar Krasi rij je over een vrij stijl opgaande kronkelige weg. Hier heb je ook de mogelijkheid om het panoramische uitzicht op de noordkust van Chersonissos te bewonderen.

Ten noordoosten van het dorp Krasi, aan de voet van de berg Selena, vinden we een bos. Dit bos bestaat hoofdzakelijk uit groenblijvende eiken en kermeseiken die voornamelijk op Kreta voorkomen. Het bos is toegankelijk via paden die starten vanuit Krasi en Malia. Het terrein in het gebied wordt gekenmerkt als rotsachtig, met uitzondering van een klein plateau aan de voet van de nederzetting aan de noordoostkant. Krasi is een landelijke nederzetting en de belangrijkste bezigheid van de inwoners is dan ook de olijventeelt en de veeteelt.

Platanen

Wat betreft het dorp zelf, bezoekers die op het plein van Krasi aankomen, kunnen drie enorme platanen en Vrises (waterfonteinen) zien die het landschap domineren. Onder hen bevindt zich de grootste overblijvende (2400 jaar oude) plataan naast “Megali Vrisi” (grote waterfontein) die bestaat uit twee fonteinkoppen die het hele jaar door helder en drinkbaar water laten stromen.

Nikos Kazantzakis

Van het dorp Krasi is ook bekend dat Nikos Kazantzakis gedurende het decennium van 1910-1920 verschillende zomers met zijn vrienden doorbracht in Krasi. Krasi is tevens de geboorteplaats van zijn vrouw, genaamd Galateia Alexiou. In Krasi was hij kalm en voelde hij zich geïnspireerd, wat tot uiting kwam in zijn werken. Zo zijn er in “Kapetan Michalis” veel scènes die zich afspeelden in de schaduw van de oude plataan in Selena.

Een wandeling door de pittoreske smalle straatjes is genoeg voor bezoekers om uit eerste hand de warmte en gastvrijheid van de lokale bewoners te ervaren. Je vindt er stenen huizen met Kretenzische architectuur en tevens goed bewaarde historische kerken. Er zijn ook verschillende cafés en traditionele tavernes die bekend staan ​​om hun traditionele gerechten bereid in houtovens.

De nederzetting Krasi behoort tot een beschermd natuurgebied (NATURA 2000), terwijl de monumentale plataan met het presidentieel besluit 29/8/2011 werd uitgeroepen tot beschermd natuurmonument.

(Bron: landofexperiences.gr)

Accomodatie tip in Krasi

Krassopsychia Apartments

Alle kamers in Krassopsychia apartments beschikken over een kitchenette, een flatscreen-tv met kabelzenders en een eigen badkamer. Er is gratis WiFi beschikbaar. Ook heeft elke kamer van het pension een terras en een relaxte zithoek.

De stad Heraklion ligt op 32 km van Krassopsychia Apartments. De dichtstbijzijnde luchthaven is de internationale luchthaven van Heraklion, op 29 km van de accommodatie.

Meer informatie en boeken? Kijk hier!